Byli na Babišově svatbě mezi hrstkou pozvaných. A nemluví se o nich. Tady jsou

01.08.2017 16:38

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se o víkendu oženil se svou dlouholetou partnerkou Monikou, s níž má dceru Vivien a syna Frederika. Svatbě pod širým nebem na Čapím hnízdě přihlíželo na 200 hostů, přičemž každý z novomanželů pozval padesátku svých blízkých (zbylá stovka tvořila jejich doprovod). Kolem areálu opakovaně projela protestní jízda aut, z nichž zněla hesla kritizující šéfa ANO. Po civilním obřadu si hosté prohlédli areál, který zůstal až do neděle pro veřejnost uzavřený. Večer byla připravena pro svatebčany slavnostní galavečeře.

Byli na Babišově svatbě mezi hrstkou pozvaných. A nemluví se o nich. Tady jsou
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náhled za plot

ParlamentníListy.cz zapátraly v dostupných fotkách a přinášejí hned několik jmen, na která se mediálně jakýmsi záhadným způsobem zapomnělo. Jedná se přitom o vesměs velice vlivné osobnosti.

Jako první jsme zaznamenali účast spisovatelky a někdejší partnerky socialisty Březiny Báry Nesvadbové. Ta na Babišův „den D“ dorazila ve výrazných (oranžových) šatech, ale redakci se nepodařilo zjistit, zdali na pozvání šéfa hnutí, anebo jeho ženy. Další osobností, kterou nelze vynechat, byla Babišova blízká spolupracovnice Radmila Kleslová (bílé šaty s modrým a zeleným vzorem). Ta na svatbu dorazila navzdory častým tvrzením médií, že spolu přestali udržovat kontakt. Co se hnutí ANO týká, na veselce byl také trojlístek mužů reprezentujících barvy hnutí. Jednalo se o Jaroslava Faltýnka, ministra Brabce a také poslance Volného. Podle dostupných materiálů byla na svatbě i poslanecká kandidátka ANO v Praze, lékařka, profesorka Věra Adámková (růžové šaty). Co se byznysu týká, celkem překvapivá byla účast brzy sedmdesátiletého barda a zakladatele finanční skupiny Unimex Group Jiřího Šimáněho. Ten si s Babišem pořídili i několik společných fotografií. Na Babišův den přišel rovněž František Piškanin, majitel jogurtů Hollandia.

Negativní hodnocení diskutujících na sociálních sítích vyvolala především partnerka Jaroslava Faltýnka, která navzdory etiketě dorazila na svatbu v bílých pletených minišatech. „Vždyť v bílém smí jen nevěsta, co je to za osobu,“ podotýká na Twitteru žena s přezdívkou Nina.

Doplňme, že o svatbě informovali Babišovi v dubnu, organizaci si vzala na starost Monika. Novomanželé se znají 25 let, žijí spolu 23 let a vychovávají dvě děti. Oba si za svědky zvolili své dlouholeté kamarády. Dvaašedesátiletý Babiš, jehož hnutí je favoritem blížících se voleb, má z prvního manželství dvě dospělé děti. Monika je o 20 let mladší. Líbánky prý pár neplánuje, ale rodinnou dovolenou ano.

Ještě před začátkem svatebního obřadu projela kolem Čapího hnízda protestní jízda zhruba dvaceti vozů, které z reproduktorů a tlampačů pouštěly kritické názory na šéfa ANO. Babiš novinářům řekl, že si tím den zkazit nenechá a že tito lidé nejsou podle něj ochotni diskutovat. Kolona kolem areálu projela i po obřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…