Bývalá mluvčí Schwarzenberga v ČT. To nejde! Senátor Veleba spustil další kanonádu

05.03.2015 18:50

V České televizi sedí lidé z okruhu Karla Schwarzenberga (TOP) a je to znát na nevyváženém zpravodajství o Ukrajině nebo o aktivitách prezidenta Zemana, který pracuje ve prospěch národa. To se musí změnit, jinak stojí za to zamyslet se nad tím, zda vůbec ČT v této podobě potřebujeme. Tato ostrá slova pronesl senátor Jan Veleba.

Bývalá mluvčí Schwarzenberga v ČT. To nejde! Senátor Veleba spustil další kanonádu
Foto: hns
Popisek: Senátor, exprezident Agrární komory a předseda SPO Jan Veleba

Hostem čtvrteční Kauzy dne Rádia Impuls byl senátor a předseda SPO Jan Veleba. Hned v úvodu poznamenal, že lidé zvolili Miloše Zemana prezidentem, ale už si nepřejí, aby měl nějakou vlastní stranu. Proto bylo slovo Zemanovci vypuštěno z názvu strany.

A proč je prezident pod tlakem, jak si to myslí Veleba. "Ekipa kolem Karla Schwarzenberga (TOP 09) se nesmířila s porážkou v prezidentské volbě. Druhý důvod je, že Miloš Zeman je velmi silná osobnost, která výrazně projevuje své názory. Usiluje také o návrat českých podnikatelů na východ, čímž kříží cestu zahraničnímu kapitálu," podotkl Veleba.

Národe, probuď se. ČT se musí změnit nebo i zrušit

A navzdory tomu, že prezident vyvíjí takovou aktivitu, například v Číně, tak se o tom vůbec nepsalo. Psalo se jen o tom, jakým letadlem letěl a co tam řekl, na což si Veleba důrazně postěžoval. I proto svolává akci na sobotu 7. března na Hradčanské náměstí s názvem "Národe, probuď se", kde se má projevit mlčící většina stojící za Milošem Zemanem.

Ve druhé polovině pořadu znovu zkritizoval Českou televizi za její nevyvážené zpravodajství nejen o Zemanovi, ale také o Ukrajině. A to se musí změnit. "Nejde mi o omezení veřejnoprávní televize, ale jde mi o to, aby se naplnila úloha veřejnoprávní televize. Nechtěl jsem být osobní, ale budu. Tiskovou mluvčí ČT je přece paní Plívová, bývalá mluvčí Karla Schwarzenberga, to přece nejde," prohlásil Veleba.

ČT se má na příště zkrátka snažit, má být motivována k lepší činnosti. V tuto chvíli dostávají peníze od občanů a pracují po svém. To by se mělo změnit v tom smyslu, že by občan měl mít možnost platit nějaké médium, kterému více věří. V ČT působí skupina lidí z okruhu Karla Schwarzenberga, on ostatně byl také nějaký čas u moci, když se volila Rada ČT, poznamenal také host. "A je otázka, jestli my jako malá země veřejnoprávní televizi za tyto prachy vůbec potřebujeme," zavřel své vystoupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…