Bývalí radní Libereckého kraje si dnes vyslechnou rozsudek

19.06.2014 6:58

Okresní soud v Liberci dnes vynese rozsudek v případu údajného nelegálního vyplácení odměn politikům ČSSD. Obžalováno je devět lidí z minulého vedení Libereckého kraje a dva z vedení krajské společnosti Silnice LK. Státní zástupkyně pro všechny navrhuje podmíněné tresty od šesti měsíců do tří let. Obžalovaní žádají zproštění viny. V krajním případě jim hrozí podle obvinění pět nebo osm let vězení.

Bývalí radní Libereckého kraje si dnes vyslechnou rozsudek
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Nejpřísnější tresty žádá státní zástupkyně pro bývalé radní Pavla Petráčka a Zdeňka Bursu, kteří peníze pobírali za účast v dozorčích radách českolipské nemocnice a společnosti Silnice LK. Podle obžaloby bylo jejich počínání v rozporu se zákonem o střetu zájmů, neboť uvolnění členové krajského zastupitelstva nemají nárok na odměnu za práci v orgánech krajských společností. Peníze dosud vrátil jen Petráček.

Zbývající bývalí členové rady v čele s tehdejším hejtmanem Stanislavem Eichlerem jsou obžalováni za to, že odměny pro své kolegy schvalovali, a dva manažeři za to, že smlouvy s politiky podepsali.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …