Bývalý Klausův přítel se rozepsal: Vznik TOP 09 a ošívání exprezidenta v ČT

10.04.2013 10:36

Publicista a glosátor politického dění Petr Havlík (OBČANÉ.CZ) si všímá událostí posledního týdne. V dění, které nazval „střípky z české kotliny“, komentuje jak teoretické působení bývalého soudce Jiřího Berky na pozici ministra spravedlnosti, tak podle něj drzé jednání redaktora České televize, kvůli kterému vypadal exprezident Václav Klaus v televizi poněkud rozladěně.

Bývalý Klausův přítel se rozepsal: Vznik TOP 09 a ošívání exprezidenta v ČT
Foto: obcane.cz
Popisek: Petr Havlík, jeden z otců ODS

Zakladatel ODS Havlík si vzal na paškál mimo jiné i pondělní pořad Události, komentáře, který navštívila bývala hlava státu Václav Klaus. „Drzý redaktor České televize si dovolil připomenout nedávné hlavě státu dva momenty při vzpomínce na právě zemřelou Margaret Thatcherovou,“ rozepisuje Havlík. 

Poněkud rozladěný Klaus

Tím prvním bylo vítězství železničářského odboráře Duška nad premiérem tehdejší české vlády v roce 1994. Tím druhým bylo vyjádření Thatcherové z listopadu 1999, když ve svém pražském projevu řekla, že rychlá privatizace v ČR v první polovině devadesátých let proběhla chybně bez patřičného právního rámce. „Exprezident působil v tu chvíli ve svém okatě nápadném pruhovaném saku poněkud rozladěně,“ všímá si bývalý Klausův spolupracovník.

Celý článek Petra Havlíka ZDE

Komentátorovi neunikla rovněž ani zpráva, že se ODS prý  pokouší zbavit členství bývalého premiéra Mirka Topolánka. „Rivalita s TOP 09 se stupňuje a nelibost se teď obrací i vůči ideovému praotci TOP 09. Není žádným tajemstvím, že za vznikem TOP 09 stála dohoda Mirka Topolánka s Mirkem Kalouskem. Členská základna se snižuje také díky vyšší hladině vody na potápějícím se Titaniku,“ píše Havlík.

Exsoudce Berka coby ministr spravedlnosti?

Za zmínku stojí Havlíkova narážka na prezidentský novoroční pardon. Předseda OBČANŮ.CZ má za to, že se amnestovaní kvůli abolici mohou díky nezvykle nízkým kritériím pro vymazání záznamu z rejstříku trestu ucházet o různé veřejné funkce, kde je podmínkou bezúhonnost. „Exsoudce Berka by byl jistě „ vhodným ministrem spravedlnosti,“ míní Havlík.

Ten krátce glosuje i další události. sKarty, u kterých je prý vítězem, jako vždy, neznámý akcionář offshorových účtů, nebo registr vozidel, jenž měl opět problémy a který Havlík nazval mixem šlendriánství s úmyslem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…