Bývalý Nečasův poradce Joch bude pracovat u náměstka primátora

03.10.2012 16:30

Bývalý poradce premiéra Petra Nečase Roman Joch, který dostal v úterý vyhazov kvůli ostré kritice prezidenta Václava Klause, bude pracovat pro prvního náměstka pražského primátora Tomáše Hudečka (TOP 09). Hudeček dnes v tiskové zprávě uvedl, že Jocha zaměstnal na poloviční úvazek jako svého poradce.

Bývalý Nečasův poradce Joch bude pracovat u náměstka primátora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Joch

Bývalý Nečasův poradce pro oblast lidských práv a zahraniční politiky na svém internetovém blogu vyslovil nesouhlas s názorem, že páteční útok na Klause v Chrastavě na Liberecku byl atentát, a naznačil, že Klaus se po incidentu chová zbaběle. Premiér se vzápětí od jeho vyjádření distancoval a ukončil s ním spolupráci.

Jocha si vážím

Hudeček v textové zprávě na dotaz ČTK napsal, že si Jocha váží a s většinou jeho názorů se ztotožňuje. "Osobně považuji za velkou chybu našich čelných představitelů distancovat se od ideových názorů, které mimo jiné stály třeba u zrodu americké ústavy," uvedl.

Na Klause v pátek z airsoftové pistole vystřelil šestadvacetiletý muž. Útočník prohlásil, že šlo o "zoufalý čin obyčejného člověka", kterým chtěl upozornit na to, že politici nenaslouchají lidem. Následně byl obviněn z výtržnictví. Ochranka hlavy státu zřejmě selhala, její postup vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sil.

Klaus a jeho okolí reagovali slovy, že příčinou útoku je nenávistná atmosféra v uměle rozeštvávané společnosti a zmínili se o některých známých Klausových mediálních kriticích. Podle Jocha se však o atentát rozhodně nejednalo. Důkazem je podle něho fakt, že prezident nebyl v ohrožení života "ani vteřinu, ani mikrosekundu, ba ani pikosekundu".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…