Bývalý mluvčí Kupka: Svého rozhodnutí nelituji

06.12.2010 12:26

Bývalý mluvčí vlády Martin Kupka po komunálních volbách vyhrál volby ve středočeské obci Líbeznice. Rozhodl se vzdát se své funkce a stát se starostou obce s 1 500 obyvateli. Spolupráci s premiérem zpětně hodnotí jako dobrou, říká v rozhovoru pro iDnes.cz.

Bývalý mluvčí Kupka: Svého rozhodnutí nelituji

 

Původně byl prý jen kandidátem do zastupitelstva a na starostování nepomýšlel. „Role jedničky na naší kandidátce v Líbeznicích se chopil kolega, podílel jsem se ale na tvorbě kandidátky i programu, což zabralo skoro rok. Bohužel krátce před volbami se z rodinných a osobních důvodů musel své pozice vzdát," říká.

ODS postavila v Líbeznicích kandidátku poprvé od svobodných voleb. Nechtěl tak prý ztratit důvěru svých voličů a funkce vedení obecního úřadu se ujal.

Kupka: Svého rozhodnutí nelituji

„Po volbách jsem se vydal za panem premiérem a vysvětlil jsem mu situaci," říká Kupka v rozhovoru pro iDnes.cz. Svého rozhodnutí určitě nelituje, tvrdí bývalý mluvčí. „Rozhodně se tu nenudím a práce je zajímavá," říká.

Spolupráce s premiérem byla dobrá

Reakce premiéra na odchod Martina Kupky ze své funkce byly podle jeho slov rozporuplné. „Spolupráce byla dobrá a myslím, že mě nepouštěl s lehkým srdcem. Říkal, že ho to netěší, ale ve všech věcech mi vyšel vstříc," vpomíná Martin Kupka.

Největší starosti: Obchvat a letiště

Jako starostovi patří nyní mezi jeho největší starosti například stavba silničního obchvatu kolem Prahy. „Bez dostavby obchvatu se nenadechneme. A to v přeneseném i pravém slova smyslu. Emisní zátěž je tu citelná," postěžoval si v rozhovoru. Velkou starostí je pro něj ale také plánovaná výstavba civilního letiště ve Vodochodech. „Děláme všechno pro to, abychom v této fázi přinesli co nejvíc relevantních námitek. V dokumentaci totiž spousta věcí chybí," vysvětluje Kupka. Letiště prý obec zatíží jak hlukem, tak zvýšenými emisemi.

Kontakty prý nevyužívá

Své kontakty, které měl možnost získat během svého fungování na vládě, ODS či pražském magistrátu ale využívat nechce. „Kontakty sice mám, nemohu jich ale zneužívat. Mnohdy navíc funguje kontraproduktivní efekt - mnoho lidí si řekne, že by bylo předmětem kritiky, kdyby zrovna tomuhle starostovi vyšli vstříc," říká líbeznický starosta.

Dále:

Mluvčí vlády Kupka je starostou Líbeznic

Líbeznice povede vládní mluvčí Kupka. Je to můj domov, říká

VÍME PRVNÍ: Za vládu bude mluvit Jan Osúch

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kls

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…