ČD prodaly svůj palác. Za mnohem nižší cenu, než byla ta původní

30.11.2011 20:55

Českým drahám se konečně podařilo prodat Sweerts-Šporkovský palác v centru Prahy. Prodaly ho na šestý pokus za částku, která je podle některých výrazně podhodnocená. Palác vyšel na více než 190 milionů korun.

ČD prodaly svůj palác. Za mnohem nižší cenu, než byla ta původní
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Radek Šmerda a Petr Žaluda

Společnost České dráhy na šestý pokus prodala Sweerts-Šporkovský palác, který se nachází v Hybernské ulici v centru Prahy. "Prodat historickou budovu se pětkrát nepodařilo, neboť předchozí zájemci nebyli schopni dostát svým závazkům. Navzdory současné realitní krizi se však nyní objevil kupec, který - jak všichni věříme - kupní cenu uhradí a stane se novým vlastníkem," uvedla pro iDnes.cz ředitelka společnosti Clanroy Dana Hunčovská.

Právě tato firma budovu prodala v dražbě. „Vzhledem k historické hodnotě nemovitosti i její minulosti budeme v průběhu příštího roku sledovat případný další vývoj paláce," dodala Hunčovská k otázce, co kdyby ani tento kupec nakonec nevyhovoval.

Související: RegioJet boří mýty a České dráhy přicházejí o miliony

České dráhy palác prodávaly poprvé v roce 2008 a neúspěšně. Původní cena byla stanovena na půl miliardy korun, loni se budovu nakonec podařilo prodat italské společnosti Gest-Hotel za částku nižší: 310 milionů korun.

Poslední neúspěšná dražba byla letos v květnu, kdy se částka snížila až na 260 milionů - nepřihlásil se ale žádný zájemce. Společnosti Clanroy se nyní podařilo palác prodat za velice nízkou cenu 190 milionů 220 tisíc.

Čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…