CEFC Europe má nové statutární orgány. Tvrdík je zpět v představenstvu

28.05.2018 18:45

Společnost CEFC Europe dnes jmenovala nové statutární orgány. Místopředsedou představenstva se stal opět Jaroslav Tvrdík, jeho členkou pak je i Marcela Hrdá. ČTK o tom informoval mluvčí firmy Pavel Bednář. Skončil krizový management, který předminulý týden dosadila skupina J&T, aby ochránila své pohledávky. Předsedkyní představenstva je jednatelka společnosti Rainbow Wisdom Žen Sia.

CEFC Europe má nové statutární orgány. Tvrdík je zpět v představenstvu
Foto: Radim Panenka
Popisek: Jaroslav Tvrdík

V pětičlenném orgánu je vedle Tvrdíka a Hrdé ještě Štefan Füle a Čchan Čchao-tuo. Z dozorčí rady byli odvoláni Füle a Wang Ming-tchaj, členkou se naopak stala Ming Li.

Skupina J&T se dohodla s čínskou CITIC Group na prodeji pohledávek J&T za firmou CEFC. V pátek potvrdila, že již obdržela 11,5 miliardy Kč, které jí dlužila čínská CEFC. Číňané prostřednictvím společnosti Rainbow Wisdom, kterou ovládá CITIC, odkoupí od J&T veškeré pohledávky za společnostmi ze skupiny CEFC a Rainbow Wisdom zároveň získá 9,9 procenta v J&T Finance Group.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…