ČR může přijmout stovky syrských uprchlíků, tvrdí TOP 09

14.01.2015 12:06

Česko může podle TOP 09 přijmout stovky syrských uprchlíků, zatímco vláda dnes schválila udělení azylu 15 rodinám. Opoziční strana v reakci na příliv utečenců do Evropy vyzvala českou vládu i Evropskou unii k vypracování imigrační strategie. Toto téma plánuje navrhnout jako mimořádný bod i na nadcházející schůzi Sněmovny.

ČR může přijmout stovky syrských uprchlíků, tvrdí TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsednictvo TOP 09 zvolené na 3. celostátním sněmu

Předsednictvo TOP 09 dnes vydalo šestibodový návrh opatření k evropské imigrační krizi. Navrhuje mimo jiné "rozvážně" přijmout nemocné syrské děti s jejich rodinami a integrovat je do české společnosti, přilákat vysokoškoláky a vědce ze zahraničí nebo spolupracovat s evropskými partnery na přesídlování uprchlíků.

"Ti samozřejmě budou podrobeni důkladnému bezpečnostnímu prověření. Množství utečenců musí odpovídat možnostem, které naše země má pro jejich začlenění do společnosti," konstatuje TOP 09.

Místopředsedkyně strany Helena Langšádlová poté na dotaz novinářů upřesnila, že podle ní ČR může přijmout stovky těchto uprchlíků. Podobně se vyjádřil i předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, podle něhož by Česká republika měla být vůči syrským utečencům více otevřená a méně sobecká.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…