ČSSD a ANO seznámí lidovce s výsledky jednání o vládě

25.11.2013 6:05

Zástupci ČSSD a hnutí ANO dnes seznámí lidovce s dosavadními výsledky svého jednání o podobě možné vlády a jejím programu. Šéfové ČSSD a ANO Bohuslav Sobotka a Andrej Babiš už o víkendu oznámili, že se jejich dva vyjednávací týmy výrazně sblížily v otázkách daní. Sobotka uvedl, že se nechystá "daňová revoluce".

ČSSD a ANO seznámí lidovce s výsledky jednání o vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka odchází z tiskové konference

S KDU-ČSL, možným třetím koaličním partnerem, zasednou ČSSD a ANO poprvé, a to ve sněmovně po skončení zasedání nových poslanců.

ČSSD o víkendu také ANO předložila k posouzení dva dokumenty, týkají se opatření k hospodářskému růstu a zvýšení zaměstnanosti.

U lidovců ČSSD a ANO zřejmě narazí se záměrem pokusit se snížit finanční náhrady v celkové výši 59 miliard pro církve v rámci restitucí. KDU-ČSL i církve vyjednané podmínky a změnu restitučního zákona odmítají.

Vedle jednání o programu případné trojkoalice už mohou strany začít hovořit o personálním obsazení kabinetu. ANO si s ČSSD vyjednala získání pozice ministra financí, naopak sociální demokraté uhájili předsedu sněmovny. Babiš sám by se chtěl stát vicepremiérem pro ekonomiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…