ČSSD by vyhrála na jihu Moravy, ukázal průzkum

07.10.2012 19:33

Volby do krajského zastupitelstva na jihu Moravy by podle průzkumu agentury ppm factum vyhrála s náskokem ČSSD. Volilo by ji 26,4 procenta lidí. Na druhém místě by se umístili komunisté s 13,9 procenta voličů, třetí by byla ODS s 11,6 procenta.

ČSSD by vyhrála na jihu Moravy, ukázal průzkum
Foto: ČSSD
Popisek: 1. místopředseda ČSSD Michal Hašek

Do zastupitelstva by se dostala i KDU-ČSL s 11,2 procenta hlasů a TOP 09 a Starostové s 8,9 procenta. Průzkum připravila agentura ppm factum exkluzivně pro Český rozhlas.

Podle průzkumu půjde v Jihomoravském kraji k volbám 45 procent voličů. Ve srovnání s minulými volbami by výrazně ztratily všechny tři nejúspěšnější strany. Největší ztrátu zaznamenali pracovníci agentury u KDU-ČSL, která by podle průzkumu přišla o 13 procentních bodů. ČSSD by ztratila devět procentních bodů a ODS čtyři procentní body. KSČM a Strana zelených (nyní 3,9 procenta) by získaly podobný výsledek jako před čtyřmi lety. Třetina voličů deklarovala podporu uskupením, které patří v rámci krajských voleb mezi nováčky.

Každý čtvrtý volič by podle průzkumu jako hejtmana nejraději viděl Michala Haška (ČSSD), který byl v čele kraje v uplynulém volebním období. Na druhém místě se umístil bývalý hejtman Stanislav Juránek (KDU-ČSL).

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…