ČSSD chce komisi k fotovoltaice. Pokud neuspěje, proklepne si barony po volbách

13.04.2013 16:40

Sněmovní vyšetřovací komisi k problematice fotovoltaiky zřídí sociální demokracie po sněmovních volbách v roce 2014, pokud s návrhem neuspěje do nich. Po dnešním jednání Ústředního výkonného výboru ČSSD to novinářům řekl předseda strany Bohuslav Sobotka. Komisi se zatím v Parlamentu ČSSD prosadit nepodařilo, na příští schůzi sněmovny se chystá návrh znovu podat.

ČSSD chce komisi k fotovoltaice. Pokud neuspěje, proklepne si barony po volbách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solární panely

Podle nejsilnější opoziční strany je ve veřejném zájmu, aby byly objasněny příčiny selhání státu při podpoře obnovitelných zdrojů energie, zejména solárních elektráren, v letech 2006 až 2010.

Podle Sobotky by komise měla prošetřit postup vlády, ministrů, Energetického regulačního úřadu, ale řešila by také legislativní proces v Parlamentu či činnost Energetického regulačního úřadu. ČSSD se obrátí na vedení všech poslaneckých klubů, aby pro svůj záměr získala širší podporu. "Pokud neprojde komise dnes, ČSSD se zavázala, že zřízení takové komise navrhne znovu," vysvětlil předseda strany.

Zařazení bodu o komisi k fotovoltaice zatím kluby vládních ODS a TOP 09 a Starostů vetovaly. Podle nedávného vyjádření šéfa klubu ODS Marka Bendy se jeho strana nebrání debatě. Připomněl ale také názor premiéra a stranického předsedy Petra Nečase, podle kterého by se měly fotovoltaikou zabývat zejména bezpečnostní složky státu. O problematice už jednala Bezpečnostní rada státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…