ČSSD dál nechce komunisty v krajské radě, bude znovu jednat s ODS

03.11.2012 16:33

Vyjednávání o podobě budoucí vlády ve Středočeském kraji ani po dnešní schůzce ČSSD s KSČM nekončí. Sociální demokraté nadále chtějí podporu pro svou menšinovou jednobarevnou vládu. Namísto postů v radě nabízejí komunistům předsednictví v komisích a výborech. Další kolo povolebních schůzek se uskuteční ve středu, řekl ČTK předseda středočeské ČSSD Miloš Petera.

ČSSD dál nechce komunisty v krajské radě, bude znovu jednat s ODS
Foto: red
Popisek: Miloš Petera, hejtman a předseda středočeské ČSSD

Sociální demokraté nabídli komunistům místa ve výborech a komisích v odborech školství a zdravotnictví, i v dozorčích radách nemocnic, uvedl Petera. Podle jeho slov nabídku více konkretizovali, další podrobnosti ale neuvedl. S KSČM zatím nejednali ani o personálním obsazení hlavních postů, protože je údajně ČSSD zatím neřešila.

Hledat podporu své menšinové vlády hodlají dále i u ODS, s nimiž se sejdou ve středu. Schůzka s komunisty se uskuteční před i po jednání s občanskými demokraty. Pokud se ukáže, že model menšinové vlády není životaschopný, okamžitě se musí sejít krajský výkonný výbor a stanovit nová pravidla, dodal.

Šéf středočeských komunistů Stanislav Grospič po jednání řekl, že zatím jeho strana trvá na poměrném zastoupení v radě, tedy aby KSČM obsadilo pět míst. Komunisté chtějí znát výsledek jednání s ODS a chtějí, aby jim ČSSD představila konkrétní osoby, které mají vládu obsadit. Sami prý své radní připravené mají, je ale zatím předčasné jejich totožnost zveřejňovat, uzavřel. I přes neshodu považuje Grospič dnešní jednání za posun vpřed.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…