ČSSD dohnala vlastní čuňárna, připomíná doktor Skála. Vymysleli systém exekutorů, a teď u nich jeden zazvoní

19.04.2019 17:57

Komunista Josef Skála odpovídal na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz na otázky, které mu položili čtenáři. Mimo jiné se také vyjádřil k sociální demokracii.

ČSSD dohnala vlastní čuňárna, připomíná doktor Skála. Vymysleli systém exekutorů, a teď u nich jeden zazvoní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Skála

„Myslíte, že bude úspěšná petice ‚Braňme svobodu slova‘? Její náplní je žádost vládě České republiky, aby Julianu Assangeovi poskytla politický azyl. „Myslím, že to úspěšné nebude!“ poznamenal první ze čtenářů ke svojí otázce. „Musel by se stát zázrak, aby vedla k cíli, který razí, máte pravdu. Tím spíš je však namístě prosazovat cíl, který dobu a její aktéry svléká donaha i s jejich načančanými řečičkami. Není snad právě to posláním skutečné radikální opozice?“ odvětil Skála. 

„Za druhé světové války němečtí fašisté povraždili mnoho Čechů, způsobili obrovské utrpení občanům, vznikly nenahraditelné materiální škody na průmyslových závodech, komunikacích, ale i v dalších oblastech. Vítězné mocnosti stanovily válečné reparace, které dosud Němci neuhradili. Poláci a Řekové znovu otevírají otázku válečných reparací vůči Německu. Není nejvyšší čas, aby se v této věci připojila i Česká republika? Není to také téma pro KSČM?“ zeptal se další čtenář. 

Otázky a odpovědi najdete ZDE.

„Můj názor je to už dlouho – a vyslovuji ho nahlas, kdekoli pro to je prostor. Žádat reparace, na něž máme nezpochybnitelné právo, není jen jedinou spravedlivou tečkou za temnou minulostí. Je to totiž i nejlepších z možných varování všem, kdo se válečných zločinů dopouštějí dnes,“ odvětil Skála. 

Poslední dotaz směřoval ke členům ČSSD, kteří se pohoršovali nad tím, jak je nemravné a nemorální, když mají sourozencům Altnerovým zaplatit částku 338 milionů korun. „V částce jsou započteny úroky z prodlení a jiné sankční poplatky a já se ptám, jestli je mravné a morální, když řadového občana exekutor, když mu to umožní zákon, klidně stáhne z kůže nebo upálí na hranici. Pokud si vzpomínám, tak tuto zločineckou organizaci přivedla k životu sama ČSSD s Milošem Zemanem. Tak proč tolik obstrukcí, když tyto zákony sama sepisovala?“ popsal čtenář.

„Vykuky ze socdem skutečně dohnala jejich vlastní čuňárna. Jak to dopadne, uvidíme. Ještě víc očí, důvěřivých k jejich slibům, však rozlepuje už teď,“ odvětil Skála zostra.

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …