ČSSD je rukojmím populisty Kellera, píší v Hospodářských novinách

09.04.2014 9:23

Komentátor Hospodářských novin Daniel Anýž ukazuje na pozoruhodný rozpor programového prohlášení vlády s ráznými předvolebními výroky lídra eurokandidátky ČSSD Jana Kellera. Nejsilnější vládní strana podle něj dokázala nevídané - vlastní sliby z programového prohlášení totálně popřít. Vláda ČSSD se podle něj stává rukojmím populistických výstupů jednoho kandidáta.

ČSSD je rukojmím populisty Kellera, píší v Hospodářských novinách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Keller

Anketa

Kterou z těchto osobností byste chtěli za prezidenta?

hlasovalo: 25722 lidí

Vláda v programovém prohlášení doslova uvádí, že podporuje dohodu o obchodním spojenectví Evropské unie s USA, která má být nedílnou součástí evropské konkurenceschopnosti. Jenže Jan Keller, lídr kandidátky do eurovoleb, tutéž dohodu prohlásil za „nebezpečnou transatlantickou smlouvu“ a vše vyšperkoval varováním, že zabije naše populární farmářské trhy.

Keller svá slova přitom pronesl v Olomouci na oficiálním zahájení kampaně, tedy při příležitosti, při které by měla zaznívat ta nejzásadnější prohlášení. Ještě neuvěřitelnější však podle Anýže je reakce premiéra Bohuslava Sobotky. Nejvyšší garant vládního prohlášení jeho popírači nadšeně přitakal a připojil varování, že za žádných okolností nesmíme snížit ochranu spotřebitelů v naší zemi.

Vše k Janu Kellerovi ZDE

„Uvědomuje si, že v eurokampani, na kterou ČSSD dává 25 milionů, se lídr její kandidátky právě chystá zdemolovat jeden z prioritních cílů vlády? Po masáži, kterou je Keller evidentně připraven předvést, bude premiér transatlantickou dohodu jen těžko obhajovat,“ varuje komentátor.

Sám Keller podle něj ví, že v tomto případě mlží, překrucuje, až vyloženě lže. Je nepochybné, že tato dohoda by Evropské unii přinesla konkrétní prospěch. Na druhé misce vah pak stojí jen snaha jednoho populisty o zviditelnění, protože řeči o ochraně „obyčejného člověka“ v tomto případě působí až směšně.

„Pro Česko by bylo krutou chybou, kdyby se teď ČSSD stala rukojmím jednoho mazaného populisty. On se do Bruselu dostane, zástupci české vlády tam slovo spíše ztratí. Kdo by bral vážně politiky, jejichž priority se během pár týdnů promění v nebezpečí pro vlast,“ uzavírá Anýž. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…