ČSSD naštvala Libora Roučka. Jde o aktivistu Patočku

13.11.2017 15:27

Bývalý europoslanec Libor Rouček (ČSSD) se rozzlobil, když se dozvěděl, že sociální demokracie vylučuje Jakuba Patočku, protože je prý víc občanský aktivista než politik. A není jediný, koho to naštvalo.

ČSSD naštvala Libora Roučka. Jde o aktivistu Patočku
Foto: archiv L. Rouček
Popisek: Bývalý místopředseda Evropského parlamentu a europoslanec Libor Rouček

„Vyloučení je to chybné. Nejen, že zřejmě odporuje stanovám, ale hlavně směru, který by měla ČSSD nastoupit. Chce-li se tato strana pokusit o politický návrat, musí oslovit všechny potenciální voliče od středu do leva. K tomu nepotřebuje ani tak politiky intrikující na stranických sekretariátech, ale především právě občanské aktivisty schopné oslovit určitou skupinu obyvatelstva,“ zmínil Rouček. 

„Jakub Patočka, přes všechny výhrady, které k němu člověk může mít, takovýmto aktivistou bezesporu je. Umění demokratické politiky je nejrůznější názorové směry sjednotit. Ne je vyloučit,“ dodal bývalý europoslanec.

„S vyloučením J. Patočky z ČSSD nesouhlasím, nebyl pro to důvod. Pokud tahle politika bolševické netolerance v soc. dem. zvítězí, stane se z ní nevolitelná sekta,“ řekl velmi rázně Bohuslav Sobotka na svém twitterovém účtu.

Své pak napsal i komentátor Práva Alexandr Mitrofanov. „Podivné (s porušením stanov) vyloučení Jakuba Patočky z ČSSD mimořádně dobře ukazuje stav strany, do které se současně jinými dveřmi vlamuje Paroubek,“ sdělil Mitrofanov.

Celý příspěvek Libora Roučka:

Přečetl jsem si, že ČSSD vylučuje Jakuba Patočku. Prý je víc občanský aktivista než politik. Vyloučení je to chybné. Nejen že zřejmě odporuje stanovám, ale hlavně směru, který by měla ČSSD nastoupit. Chce-li se tato strana pokusit o politický návrat, musí oslovit všechny potenciální voliče od středu do leva. K tomu nepotřebuje ani tak politiky intrikující na stranických sekretariátech, ale především právě občanské aktivisty schopné oslovit určitou skupinu obyvatelstva. Jakub Patočka, přes všechny výhrady, které k němu člověk může mít, takovýmto aktivistou bezesporu je. Umění demokratické politiky je nejrůznější názorové směry sjednotit. Ne je vyloučit..

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…