ČSSD politikaří a brání babišovcům ve spolupráci s námi, rozkřikl se Okamura

28.11.2013 23:00

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek v Událostech, komentářích prohlásil, že vyjednávání případné koalice je teprve někde ve čtvrtině. Vyjádřil také zklamání nad jeho dosavadním průběhem. Podle něho by se všechny tři strany měly scházet častěji.

ČSSD politikaří a brání babišovcům ve spolupráci s námi, rozkřikl se Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„My jsme někde v první třetině nebo čtvrtině, ale to je dáno intenzitou jednání. Měla by být rozhodně častější,“ uvedl Bělobrádek. „To, co se dnes děje, nám příliš nevyhovuje. Ale myslím si, že musíme být velkorysí. Rozhodně to nebude tak, že slepě přijmeme to, na čem se dohodnou,“ dodal.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Okamura: Lidé mi vyčítají, že melu jako kolovrátek

Lídr Úsvitu přímé demokracie Tomio Okamura zase přiznal, že určité signály k možnému jednání od ČSSD či babišovců přicházejí. Nabídku ale žádnou nedostali. „Já sice jsem ve sněmovně asi měsíc, ale připadá mi, že hnutí ANO by klidně inklinovalo ke spolupráci s námi, ale ČSSD tomu zásadně brání, protože je jí jasné, že bychom se s hnutím ANO mohli dohodnout a pak bychom měli nad sociální demokracií převahu. A ona to ví. ČSSD nejde o razantní změny, ta jenom politikaří. To je kámen úrazu při vyjednáváních,“ myslí si Okamura.

A zopakoval, za jakých podmínek je ochoten vládu podpořit. „Mně už občané vyčítají, že melu jako kolovrátek, protože pořád opakuji to samé, ale mně nic jiného nezbývá, protože se nic neděje. My jsme připraveni vládu podpořit, pokud nám pomůže prohlasovat určité prvky přímé demokracie. Pokud by nechtěli zákon o obecném referendu, pak se není o čem bavit,“ vysvětlil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…