ČSSD řeší dluhy po Tvrdíkově kampani, za volby dostane málo peněz

31.05.2010 19:00

V sociální demokracii chybí peníze. Podle odhadů dala strana na svou předvolební kampaň 350 milionů korun a nyní nedostane od státu za mandáty tolik peněz, kolik předtím očekávala.

ČSSD řeší dluhy po Tvrdíkově kampani, za volby dostane málo peněz

Celkové náklady na propagaci přesahují 350 milionů. Příspěvky budou ale jen ve výši 176 milionů. Strana tak musí řešit, jak pokrýt zbývající dluh. ČSSD plánovala, že bude schopná vše zaplatit, pokud získá nejméně 25 procent voličských hlasů. Nakonec ovšem dostala jen 22,08 procent.

Podle Aktuálně.cz tvrdí místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach, že strana nebude mít problém dostát svým závazkům. Jiný nejmenovaný zdroj sdělil serveru: „Jistěže se to nějak vyřeší, ale objektivně to potíž je. Tím spíš, že další peníze budeme muset vydat už za pár měsíců na další volby na podzim. Byla to zkrátka chybná strategie."

Z Cíle strana vyčerpala veškeré prostředky

Další komplikací je společnost Cíl, ze které ČSSD financovala své aktivity. Firma byla pověřená prodáním pozemků kolem Lidového domu, vydělané peníze pak putovaly na účet sociální demokracie.

Teď už je situace zcela jiná. „Cíl už je na takové úrovni, že nemůže poskytovat ČSSD další finanční zdroje jako v minulých letech. V podstatě vše je vyčerpáno," tvrdí místopředsedkyně dozorčí rady Cíle Květoslava Kořínková.

ČSSD stále disponuje nějakým nemovitým majetkem, jehož prodej by možná vyřešil současnou situaci. „V pátek bude předsednictvo. Tam si musíme dát na stůl všechna čísla a budeme se bavit, jak to vyřešit. Teď po mě řešení nechtějte, je druhý den po volbách," doplnil Škromach.

Za kampaň je odpovědný tým kolem Jaroslava Tvrdíka. Jeho postup schválilo právě předsednictvo strany.

Související:
Povolební zemětřesení v ČSSD: Po Paroubkovi funkci opouští i Tvrdík

„Kampaň byla masivní, ale nepřesahovala možnosti ČSSD. Takže to pro stranu není fatální problém, ČSSD nestojí na pokraji bankrotu," vyloučil krach poslanec Jeroným Tejc.

Foto: Hans Štembera

Více:
Sečteno: ČSSD 22,1, ODS 20,2, TOP 09 16,7, KSČM 11,3, VV 10,9
Paroubek rezignoval kultivovaně a profesionálně, chválí Klaus

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…