ČSSD se bude věnovat volbám a jejich personálním důsledkům

02.11.2012 16:57

Vedení ČSSD bude dnes a v sobotu hodnotit výsledky nedávných krajských voleb včetně případných personálních dopadů ve dvou nejméně úspěšných regionech. Věnovat se má také koordinaci postupu krajů proti rušení nemocničních lůžek a krajských nemocnic. ČTK to před večerním předsednictvem a sobotním jednáním ústředního výboru strany řekl její předseda Bohuslav Sobotka.

ČSSD se bude věnovat volbám a jejich personálním důsledkům
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD zahájila předvolební kampaň pro krajské a senátní volby 2012 jízdou vlakem

Personální odpovědnost podle něj musí vyvodit sociální demokraté v Ústeckém a Libereckém kraji, v nichž strana přes celkové vítězství zaznamenala největší volební ztrátu. "Musí dojít ke změnám ve vedení příslušných krajských organizací tak, aby tam sociální demokracie mohla nastartovat proces získávání důvěry občanů," uvedl Sobotka. Důvodem změn je podle něj snaha o to, aby v případných předčasných volbách do Sněmovny vedli v těchto krajích ČSSD do voleb už noví lidé.

ČSSD dokázala v říjnových krajských volbách obhájit vítězství v devíti ze 13 regionů. V libereckém skončila až čtvrtá a v opozici, když znovu obsadila jen polovinu mandátů, a tamní krajské vedení strany už rezignaci ohlásilo. V Ústeckém kraji ČSSD prohrála s KSČM, s níž ale nakonec bude v koalici. Komunistům jen těsně podlehli sociální demokraté v Karlovarském kraji, i tam s nimi mají vládnout. Stejně jako v Plzeňském kraji, kde v opozici skončí ODS navzdory svému vítězství.

Druhým důležitým tématem jednání bude podle Sobotky debata o financování zdravotnické a lůžkové péče, zejména o budoucnosti krajských nemocnic. "Ten útok ze strany (zdravotních) pojišťoven a ministerstva zdravotnictví je frontální a my mu musíme čelit. A budeme mu čelit tím, že kraje v této věci budou postupovat koordinovaně," uvedl Sobotka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…