ČSSD si věří. V Královéhradeckém kraji chce pět křesel. Naposledy měla tři

10.09.2013 13:12

ČSSD chce v Královéhradeckém kraji ve volbách získat pět mandátů. Na úterní tiskové konferenci k zahájení kampaně to řekla krajská předsedkyně strany a jednička kandidátky Hana Orgoníková.

ČSSD si věří. V Královéhradeckém kraji chce pět křesel. Naposledy měla tři
Foto: Martin Kovář
Popisek: ČSSD z Prahy 4 uspořádala pálení čarodějnic za účasti Bohuslava Sobotky

V minulých volbách v roce 2010 získala strana pouze tři mandáty a skončila těsně druhá za občanskými demokraty. "My jsme v hradeckém kraji měli vždycky čtyři mandáty, kromě roku 2010, kdy se lidé začali obávat řecké krize. Letos bych si přála, abychom měli těch mandátů pět, čtyři mandáty považuji skutečně za minimum," řekla Orgoníková.

Ing. Hana Orgoníková

  • Hana Orgoníková zemřela 5. června 2014 v Hradci Králové

Do kampaně vrazí skoro milion korun

Sociální demokraté na kampaň v kraji vyčlenili téměř milion korun, 300 000 korun budou stát krajské volební noviny a například 30 000 korun pohonné hmoty do volebního automobilu. O rozdělení části peněz na kampaň rozhodnou jednotlivé okresy.

Na druhém místě kandidátky ČSSD je bývalý poslanec Robin Böhnisch, z třetího kandiduje vědec Marian Slodičák, čtvrtý je náchodský starosta Jan Birke. Novinářům řekl, že je připraven v případě úspěchu ve volbách zvládnout práci poslance i starosty města. Na pátém místě je vedoucí odboru hradeckého kraje Vladimír Soběslav.

Ve sněmovních volbách v květnu 2010 v hradeckém kraji vyhrála ODS se ziskem 20,12 procenta hlasů. Pro druhou ČSSD se rozhodlo 19,87 procenta volících. Třetí příčka patřila TOP 09, kterou volilo 19,24 procenta lidí. Čtvrtou pozici obsadily Věci veřejné, které získaly 12,25 procenta hlasů. Na pátém místě skončila KSČM, která dostala 10,65 procenta hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…