ČSSD vyzvala ODS a TOP 09 k podpoře návrhu na zrušení sKarty

13.04.2013 16:12

Ústřední výkonný výbor ČSSD dnes vyzval vládní strany TOP 09 a ODS, aby ve sněmovně podpořily senátní návrh na zrušení sociálních karet, řekl po jeho jednání šéf opoziční strany Bohuslav Sobotka. ČSSD, která za senátním návrhem stojí, si podle svého předsedy myslí, že je důležitější obsah normy než to, kdo ji předložil. sKarty jsou podle ČSSD projekt sociálně necitlivý, diskriminační a nefunkční.

ČSSD vyzvala ODS a TOP 09 k podpoře návrhu na zrušení sKarty
Foto: Hans Štembera
Popisek: sKarta

"Jestliže pan premiér a další z ODS ten zákon opakovaně kritizují, pokládal bych za obrovský projev schizofrenie, pokud by nebyli schopni hlasovat pro návrh zákona na zrušení sKaret s odůvodněním, že ho předložila sociální demokracie," poznamenal předseda ČSSD.

Projekt sociálních karet Ministerstva práce a sociálních věcí v posledních dnech ostře kritizuje i předseda vlády Petr Nečas (ODS). Po odpovědné ministryni Ludmile Müllerové (TOP 09) zatím bez úspěchu žádá, aby kabinetu přinesla návrh na zrušení projektu. TOP 09 ale sKarty rušit nechce a prosazuje úpravu jejich fungování.

Sobotka podotkl, že ČSSD sleduje "nekonečný seriál dohadů" na úrovni vládní koalice. "Dohady mezi panem premiérem a paní Müllerovou jsou úplně zbytečné," řekl v souvislosti se senátním návrhem na zrušení projektu.

Nečas dal po středečním jednání vlády najevo, že Müllerová zatím nesplnila jeho přání, když nepřinesla návrh na zrušení karty. Její návrh na úpravu podmínek používání karty získal hlasy jen čtyř členů vlády za TOP 09. Přesto tehdy Nečas prohlásil, že "nepředpokládá", že by vládní strany ke zrušení karty využily právě senátní návrh na úplné zrušení celého projektu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…