ČSSD začíná vážněji zvažovat Dienstbiera jako kandidáta na Hrad

10.02.2012 11:58

Nenápadný výrok hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha ohledně toho, že by si dokázal jako kandidáta na příštího prezidenta představit Jiřího Dienstbiera, začíná mít vážnější následky - ČSSD kalkuluje, že by nejpopulárnější politik v zemi mohl mít velikou šanci uspět.

ČSSD začíná vážněji zvažovat Dienstbiera jako kandidáta na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor za ČSSD Jiří Dienstbier

"Na rozdíl ode mě ho má ráda velká většina napříč voličským spektrem. Myslím si, že máme lidem nabídnout," zdůvodnil svůj názor podle serveru iDNES.cz Rath. V ČSSD se ohledně Dienstbiera rozhořela živá debata, nikdo ale nechce říci nic bližšího.

"Nebudu teď říkat žádné jméno, tak jsme se ve straně dohodli," uvedl Sobotka. "Nebudu nic vyvracet." A přitakávají mu i jiní stranící včetně samotného senátora a pražského zastupitele Dienstbiera. Nikdo ovšem věc nevyvrátil, což je logické - podle průzkumů společnosti STEM se Dienstbier už nějakou dobu umisťuje na předních příčkách popularity domácích politiků.

Jeho popularitu nastartoval jeho vzdor proti koalici ODS a ČSSD na pražském magistrátě a také jeho otec, rovněž Jiří Diestbier. "Vyhranil se proti symbolu korupce ve významném městě. Vyrůstal a žil mezi disidenty a blízko Havla," vysvětlil Rath, proč přišel zrovna s jeho jménem.

reklama

autor: par

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…