ČSSD zatím nebude vyvolávat hlasování o nedůvěře

18.04.2012 11:47

Sociální demokraté zatím nechtějí vyvolávat hlasování o nedůvěře vládě. Nejdříve chtějí vládu vyzvat, aby sama požádala o důvěru. Pokud by to kabinet Petra Nečase (ODS) neudělal, přišla by ČSSD s návrhem na vyslovení nedůvěry. Napsal server Aktuálně.cz.

ČSSD zatím nebude vyvolávat hlasování o nedůvěře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zástupci ČSSD se radují z přijatého zákona

Zatím není jisté, kolik bude mít vláda nakonec poslanců ve sněmovně. ODS a TOP 09 mají dohromady 93 hlasů. Je možné, že budou mít podporu i Michala Doktora, který z ODS vystoupil, ale zároveň deklaroval, že vládu podpoří v „rozumných mezích“.

Uskupení, které se formuje kolem Karolíny Peake, by muselo mít minimálně 8 poslanců. Server Aktuálně.cz zatím zjistil, že za vicepremiérkou zatím stojí až 9 lidí. Podle šéfa poslanců TOP 09 Petra Gazdíka je ale nutné mít podporu alespoň 103 nebo 104 poslanců.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…