Čech převezl do Německa Syřany, dostal sedmiměsíční podmínku

28.01.2020 10:47

Podmíněný trest sedmi měsíců vězení uložil v pondělí ve zrychleném řízení německý soud Čechovi, který o víkendu propašoval ze Slovenska do Saska čtyři Syřany. Informoval o tom dnes server Dresdner Neuste Nachrichten.

Čech převezl do Německa Syřany, dostal sedmiměsíční podmínku
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Soud v saském městě Pirna shledal Čecha vinným z pašování lidí a řízení bez řidičského průkazu. Osmadvacetiletý muž v sobotu odpoledne podle obžaloby v lese na Slovensku vyzvedl čtyři Syřany a pak je přes Česko přivezl až do Německa.

Spolková policie na podezřelou pětici narazila v noci na neděli na dálničním odpočívadle nedaleko české hranice. Čecha na místě zadržela. O tom, co se stalo se Syřany, se saská média nezmiňují.

Podle státního zastupitelství inkasoval český řidič za propašování čtveřice syrských migrantů do Německa 2 000 eur (asi 50 500 Kč).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …