Centrální registr vozidel by měl být do pondělí plně funkční

11.07.2012 12:27

Centrální registr vozidel by měl plně začít fungovat nejpozději do příštího pondělí. Dnes se do krajských měst rozjeli technici, kteří se budou snažit systém řádně zprovoznit, postupně by se měli dostat i do menších měst. Při své dnešní návštěvě Pardubic to řekl náměstek ministra dopravy Miroslav Drobný, informuje ČTK.

Centrální registr vozidel by měl být do pondělí plně funkční
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

"Vyslali jsme do terénu všechny možné specialisty na danou problematiku, na ministerstvu dopravy sedí celý štáb lidí, jenž koordinuje jejich činnost. Sbíráme také poznatky z helpdesku, který je nyní samozřejmě přehlcený," uvedl Drobný.

V Pardubicích lidé odcházeli z úřadu s nepořízenou

Problémy se zaregistrováním vozidel do systému stále trvají. Například v Pardubicích chtělo ve středu provést změny několik desítek lidí, většina z nich odešla s nepořízenou. Úřednice obvykle mohou provést pouze menší změny, a to většinou u klientů, kteří už nějaké vozidlo vlastnili. Lidé mají problémy s odjezdem na dovolenou, někteří na úřadě strávili už více než deset hodin, a přesto se jim změnu stále uskutečnit nepodařilo.

"Řekněte mi, kdy ten systém bude fungovat. Strávila jsem čekáním celé dopoledne a byla jsem tady už včera. Tohle přece nejde," oslovila ve středu náměstka Drobného mladá žena. Když jí odpověděl, že se systém rozjede snad ten samý den, řekla mu, že to není odpověď. "Já chci pouze vědět, kdy to určitě začne fungovat," dodala.

Ministerstvo se snaží systém zprovoznit. Chyby bude hledat potom

Podle Drobného chvíli trvá, než se poznatky zpracují. Ministerstvo spolupracuje s dodavatelem a snaží se, aby systém začal co nejdříve fungovat. Kde se stala chyba, je podle náměstka nyní druhořadá věc, na prvním místě nyní je zajistit, aby systém začal fungovat.

Nový registr má být podle ministerstva dopravy bezpečnější a přehlednější. Umožní spojení s podobnými registry států Evropské unie, ale například i evidencí kradených aut v zahraničí. Česká republika se zavázala zajistit toto propojení nejpozději k 1. lednu příštího roku. Jeho zavedení však provázejí po celé republice problémy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …