Češi dávají světu příklad, má Hrušínský radost z Vystrčila na Tchaj-wanu

30.08.2020 17:42

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) dorazil na ostrov Tchaj-wan, který se považuje za samostatný demokratický stát, zatímco komunistická Čína ho považuje toliko za svou provincii. Ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský má radost, že Vystrčil necouvl před čínským tlakem a na Tchaj-wan odjel.

Češi dávají světu příklad, má Hrušínský radost z Vystrčila na Tchaj-wanu
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský

Miloš Vystrčil, předseda Senátu Parlamentu ČR, s 90člennou delegací dorazil na ostrov Tchaj-wan. Chce napomoct rozvoji česko-tchajwanské spolupráce, a jak sám řekl, jako jeden z ústavních představitelů demokratické země svou cestou podporuje jinou demokratickou zemi.

Jan Hrušínský má z Miloše Vystrčila radost.

„Po dlouhé době dávají Češi světu příklad, že není třeba se bát větších a silnějších. Že není třeba klopit hlavu před diktátem a výhružkami. Že není třeba být servilní k agresivnějším. Díky za to. Kéž by Českou republiku následovaly i další demokratické země,“ ocenil ředitel divadla předsedu Senátu.

Jan Hrušínský má radost z Miloše Vystrčila

Krok Miloše Vystrčila ocenil i senátor a neúspěšný prezidentský kandidát z roku 2018 Marek Hilšer, jenž připomněl, že už T. G. Masaryk vetkl do podstaty moderního českého státu obhajobu demokracie a humanity. Vystrčil podle Hilšera naplňuje to, co prosazoval již Masaryk, a ukazuje, že část české společnosti naštěstí stále odmítá tancovat, jak čínští komunisté pískají.  

Náš první prezident TGM  viděl smysl našeho národa v kultivaci univerzálního lidství a šíření myšlenek humanity. Tento úkol vkládal do vínku malého národa, ukazovat cestu těm velkým. A i když se může taková myšlenka jevit naivní ve světě pragmatického kalkulu a síly, je světlem a nadějí pro tento svět. Český Senát cestou na Tchaj-wan navázal na ideje zakladatele našeho státu a ukázal, že bude stát po boku slabších a spravedlivějších bez ohledu na velikost přesily. Nesmíme vyměnit lidství za prachy, i kdybychom měli být sami. Jedině tak nám bude dobře. Je skvělé, že stále ještě část našeho národa netancuje, jak pekingští komunisté pískají. Jedině tak si zachováme důstojnost,“ napsal senátor Hilšer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…