Česká novinářka natáčela konvoj amerických vojáků a dostala se do křížku s jedním z nich

02.06.2018 9:12

Druhá část konvoje amerických vojáků mířících přes Česko do Polska včera se zpožděním opouštěla naše území. Server Seznam Zprávy se snažil vojáky natočit, jednomu z nich se to však nelíbilo. Konvoj mířil na cvičení Sabre Strike 2018.

Česká novinářka natáčela konvoj amerických vojáků a dostala se do křížku s jedním z nich
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA.

I když se reportérka snažila vojákovi vysvětlit, že natáčí živě, byl nekompromisní. „Američtí vojáci nám tady zakázali natáčet. Důvod voják neuvedl,“ okomentovala to následně reportérka. Zpoždění na cestě druhého konvoje bylo podle všeho způsobeno technickými problémy. 

  • Původní text ZDE

Přestože reportérka poodešla od místa, kde konvoj stál, přišel za ní opět americký voják, aby ji upozornil na zákaz natáčení. „Američtí vojáci nejsou dnes moc přátelští,“ okomentovala to reportérka.

První část konvoje projela Českem už v úterý a ve středu. Jak k tomu uvedla ministryně obrany Karla Šlechtová (za ANO), průjezd amerických vojáků přes české území je ukázkou plnění našich spojeneckých závazků. „Našim vojákům zároveň umožňuje v praxi procvičit činnosti související s logistikou a doprovodem,“ řekla Šlechtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…