Česká žurnalistika se válí v bahně, komentuje Ovčáček nejnovější „skandál“ kvůli Hradu

19.11.2018 15:36

Server Lidovky.cz přinesl zprávu o tom, jak pro desítku významných zahraničních politiků, kteří v příštím roce přijedou za prezidentem Milošem Zemanem, jsou připraveny hodinky Prim s malým státním znakem a nápisy Pravda vítězí. Jejich cena vyjde na 15 tisíc korun. Stejné primky si navíc může objednat každý. To je podle někdejšího ministra zahraničních věcí Cyrila Svobody projevem neúcty. Na celou věc už reagoval i hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Česká žurnalistika se válí v bahně, komentuje Ovčáček nejnovější „skandál“ kvůli Hradu
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Jiří Ovčáček v pořadu Horké téma

Jak uvedl šéf hradního protokolu Vladimír Kruliš, hodinky, které budou vyvedeny s malým státním znakem v číselníku a s nápisem Pravda vítězí v různých světových jazycích na víčku, budou určeny jako dar prezidenta republiky významným zahraničním návštěvám, hlavám států či předsedům vlád. Hrad za zakázku zaplatil 150 tisíc korun, jedná se celkem o deset kusů hodinek. 

Lidovky.cz si však všímá toho, že podobnou modifikaci hodinek si může objednat úplně každý, jen bez státního znaku, jehož užití podléhá zákonu. 

„U hodinek pro Pražský hrad nejde o limitovanou edici, ale pouze o individualizaci stávajícího běžného modelu, tedy rytinu zadního víka a drobnou změnu na číselníku,“ uvedl Milan Kozel, generální ředitel Elton hodinářská.

Původní text ZDE

Podobu hodinek kritizuje někdejší ministr zahraničí Cyril Svoboda, který míní, že hodinky za několik tisíc korun nejsou důstojnou pozorností. 

„Když hodinky stojí 15 tisíc, novináři je slovně poblinkají, že jsou levné. Kdyby stály 150 tisíc, budou vřískat, že jsou drahé. Česká žurnalistika se válí v bahně,“ poznamenal k tématu hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…