Česko bude mít po deseti letech nové logo

15.06.2012 21:02

Česká republika změní po deseti letech své logo, pod kterým se prezentuje v zahraničí. Učiní tak proto, protože se prý chce prezentovat jako moderní země a právě nové logo by jí v tom mělo pomoci. Logo by mělo vzejít z vítězného návrhu soutěže, kterou vypsala agentura CzechTourism.

Česko bude mít po deseti letech nové logo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

"Současné označení vnímá řada turistů jako příliš konzervativní a sousední centrály cestovního ruchu už svá loga změnily," řekla serveru Ihned.cz mluvčí agentury CzechTourism Alice Dvořáková. Agentura plánuje kromě toho obměnit také způsob prezentace České republiky v zahraničí a připravuje novou prezentaci. Ta by měla Českou republiku představit jako zemi plnou inspirace a bohaté historie.

Jméno vítěze, které momentálně vybírá porota ze šesti kandidátů, bude známo za dva týdny. Do soutěže se přihlásilo dvanáct grafických studií, do finále jich postoupilo šest. Studia musela kromě návrhu nového loga předložit i návrhy na zpracování podkladů pro prezentaci. To zahrnovalo například i vizitky nebo webové šablony. CzechTourism si nejdříve nového loga cenil na 2,9 milionu korun, ale nyní hodlá z tak vysoké ceny ustoupit. "Budeme hodnotit rovněž nabídkovou cenu za celé plnění, finální cena tak bude nižší," připustila Dvořáková.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…