Česko jako rukojmí, hrozí zánik. „Vlast, národ?“ Z toho mají osypky. Lenka Procházková v Ostravě

28.09.2022 15:25 | Reportáž

„Mít slabou a lokajskou vládu je ponižující,“ uvedla spisovatelka Lenka Procházková na demonstraci pořádanou SPD v Ostravě na Masarykově náměstí a členy vlády označila také za „zemské škůdce“. Připomenula rovněž náš vstup do Evropské unie a shrnovala, že jsme „byli ujišťováni, že se stáváme rovnoprávným členem“, ale to se nestalo. „Smlouvy byly podepsaný, věno jsme odevzdali a místo zlepšení našich životu sledujeme, že jsme uvázli v pasti jako rukojmí,“ řekla.

Česko jako rukojmí, hrozí zánik. „Vlast, národ?“ Z toho mají osypky. Lenka Procházková v Ostravě
Foto: Archiv LP (Cecílie Jílková)
Popisek: Lenka Procházková

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí
„Už je po volbách, ale krize, do které byla naše republika zavlečena, teprve začíná,“ uvedla Procházková na demonstraci úvodem svého vystoupení a podotkla, že zastupitelé zvolení v komunálních volbách jen těžko dokáží změnit současné směřování.

Hlavní moc naše směřování dle ní má v rukou vládní kabinet, jehož členové se prý „kryjí logem České republiky, ale jednají proti zájmům českých občanů“.

Divila se, proč i přesto vládní politici nacházejí podporu u mnoha občanů. Důvod je dle ní možné hledat v práci médií, a to především těch veřejnoprávních.

„Člověk, který nehledá informace z jiných zdrojů, tomu klamání uvěří,“ vyřkla a podotkla, že „ty televizní hlavy, které se na obrazovkách střídají jako na orloji, žádnou spásu naší zemi nepřináší“.

Následně ohradila i proti pomoci při obraně Ukrajiny napadené Ruskem. „Jak je možné, že ministerstvo obrany dodává naše zbraně proti ruské armádě?“ ptala se a vadily ji i premiérova slova, abychom „se uskromnili“. Či také výroky o tom, že: „Máme v republice statisíce uprchlíků a hrdě o ně pečujeme“.

Jakmile došlo na slova o ukrajinských uprchlících utíkajících před válkou a zbraně pro Ukrajinu, obořili se přítomní na vládu pískotem a provoláváním demise. Protivládní nálada pokračovala i nadále, kdy spisovatelka českou vládu obvinila ze „zrady národních zájmům“.

Připomenula náš vstup do Evropské unie a shrnovala, že jsme „byli ujišťováni, že se stáváme rovnoprávným členem“, což se prý nestalo. „Smlouvy byly podepsaný, věno jsme odevzdali a místo zlepšení našich životu sledujeme, že jsme uvázli v pasti jako rukojmí,“ míní.

Dodala, že je nutné připomínat, že se na tom podíleli i „naši – čeští – politici“.

Nálada se dle ní začala tvrdě ohrazovat proti „charakterním politikům“. „Pokud se nepodařilo ty charakterní vyšachovat okamžitě, dostali nálepku extremistů jako například SPD,“ vyřkla. SPD je však dle ní „jediná vlastenecká strana ve Sněmovně“.

„Jenomže slovo vlast je plánovačům naší budoucnosti nepříjemné stejně tak jako slovo národ,“ pronesla.

„Evropa tvořena národními státy je dnes považovaná za přežitek“ a děti se dle spisovatelky ve školách učí, aby „pohrdaly dějinami našeho národa“. Podporovat tento trend dle ní mají i mnozí čeští umělci.

„Naše děti vnímají svět zkresleně, tak jak je jim prezentován ve škole, prolezlé cizími neziskovkami,“ mínila.

„Hrozí zánik české státnosti, naše vláda tomu překážet nebude, protože ve skutečnosti není naše,“ uzavřela. Kdyby to prý „byla naše vláda chovala by se státnicky a s péčí řádného hospodaře by pracovala ve prospěch národa a jeho budoucnosti“.

reklama

autor: rak

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…