Česko možná ještě letos vyšle vojáky na Golanské výšiny

29.08.2014 16:15

Česko zvažuje, že ještě letos vyšle vojenský kontingent na Golanské výšiny. Novinářům to dnes řekl ministr obrany Martin Stropnický (ANO). V misi by se podle něj mělo v říjnu uvolnit místo, protože filipínská armáda zvažuje stažení. O vyslání vojáků dlouhodobě stojí prezident Miloš Zeman. O tom, zda Česko skutečně své vojáky nabídne, chce Stropnický se Zemanem ještě jednat.

Česko možná ještě letos vyšle vojáky na Golanské výšiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čeští vojáci vracející se z mise v zahraničí

„Vůbec bych to nevylučoval," řekl Stropnický. Je ale podle něj otázka, jestli bude Česko schopno takhle rychle kontingent připravit. Vyslání by musela schválit vláda. Podle informací ČTK se zatím armáda staví k této možnosti rezervovaně, a to i z finančních důvodů. Pokud by souhlasila, chtěla by v misi mít hlavní slovo. 

„Máme nějakou pověst, máme nějaký standard, tak bychom tam rádi plnili úlohu, která je tomu úměrná. Když to nazvu úplně natvrdo, tak to je mít tu misi na starosti," řekl Stropnický. V současné době misi na Golanských výšinách řídí irská armáda. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…