Česko volá SOS. Zvedá se vztek. Soukup, Pospíšil, Topolánek, Pehe a další v útoku

18.10.2020 16:51 | Zprávy

Česko volá o pomoc. Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) v rozhovoru pro server iDNES.cz prozradil, že Česko jedná o tom, zda by němečtí zdravotníci mohli podat ruku těm českým. O pomoc volá také Hasičský záchranný sbor ČR. A premiér Babiš spolu s dalšími kolegy vlády dostává od osobností na frak za to, jak to v Česku vypadá. Někdejší ředitel Národní galerie v Praze má za to, že ministr zdravotnictví za hnutí ANO Roman Prymula se chová hůř než totalitní vládci.

Česko volá SOS. Zvedá se vztek. Soukup, Pospíšil, Topolánek, Pehe a další v útoku
Foto: Repro ČT24
Popisek: Andrej Babiš a Jan Hamáček na tiskové konferenci ke koronaviru

Už je to oficiální. Hasičský záchranný sbor České republiky volá o pomoc. Činí tak prostřednictvím společného komunikačního a informačního systému známého pod zkratkou CECIS – Common Emergency Communication and Information System.

„Právě jsme přes naše operační středisko generálního ředitelství HZS ČR cestou CECIS odeslali žádost ČR o poskytnutí materiální humanitárni pomoci v souvislosti s vyskytem nemoci COVID-19. Jedná se o plicní ventilátory a přístroje pro podporu plicních funkcí,“ oznámili představitelé Hasičského záchranného sboru na sociální síti Twitter.

O pomoc požádali česky i anglicky.

V diskusi pod příspěvkem brzy zaznělo, že Česko žádá o pomoc zahraničí, a přitom má údajně k dispozici vlastní ventilátory, na které kdesi ve skladě sedá prach.

„To nemyslíte vážně. Vždyť máme vlastní ve skladu, jen jim neschopná státní správa nebyla schopná dát za půl roku razítko.Taky jsem na ně přispěl a jsem fakt na.rán,“ napsal pan Michal.

Hasičský záchranný sbor žádá o pomoc

Hasičský záchranný sbor žádá o pomoc

Spolu s panem Michalem své kritické hlasy pozvedla řada českých osobností. Politolog Jiří Pehe, expremiér Mirek Topolánek či umělec Milan Knížák udeřili na premiéra Babiše a jeho kolegy z vlády. Konkrétně hasičský záchranný sbor spadá pod ministra vnitra Jan Hamáčka (ČSSD).

Politolog Jiří Pehe se odvolal na průzkum agentury Kantar z Otázek Václava Moravce, který ukazuje, že hnutí ANO Andreje Babiše by momentálně volilo 24,5 procenta občanů. Kromě toho průzkum agentury Kantar ukázal, že nejvíce lidí věří odborníkům na boj s koronavirem, jako jsou epidemiologové. imunologové či virologové. Jejich slovům věří více než tři čtvrtiny dotázaných. Téměř 70 procent lidí, respektive 67 procent občanů věří v epidemii i informacím veřejnoprávní ČT. Naproti tomu slovům premiéra Andreje Babiše o koronavirové krizi věří už jen 36 procent lidí. Většinou jde o voliče ANO.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…