Český emigrant v Austrálii oslavil státní svátek po svém. Plný studu podpálil svůj rodný list

28.10.2015 13:33

Rozstříhal, spálil a popel nasypal do záchodu. Tak naložil na výročí 28. 10. Čech Jiří Vaněk, nyní žijící v Austrálii, se svým rodným listem. Stydí se totiž za Českou republiku. Píše o tom SvobodnéFórum.cz.

Český emigrant v Austrálii oslavil státní svátek po svém. Plný studu podpálil svůj rodný list
Foto: Alerion
Popisek: Česká vlajka.

Vaněk, který se narodil v roce 1943, prožil v emigraci téměř celý svůj život, po roce 1989 však byl nadšen z návratu svobody i z pokroku, který Česko zaznamenalo. Dnes se však za naši vlast stydí, kvůli xenofobii a úpadku morálky národa. 

„Nejkrásnější okamžik v mém životě byl, když jsem v květnu v roce 1990 vystoupil z letadla na letišti v Ruzyni. Zažil jsem pocit, který si nikdo nedovedete představit. Zemi jsem nepolíbil, ale slzu v oku jsem měl,“ vzpomíná na rok 1990 Vaněk s tím, že atmosféra zde byla fantastická. I přestože byl poté v Česku po dvaceti letech, nyní se sem již nechystá. 

  • Původní text ZDE

„Nemůžu letět do země, která je v šovinistické křeči. Do země, kde je normální psát do komentářů k snímku trpících dětí – ‚pobijte je všechny‘. Nemůžu přiletět do země, v níž uznávaný sociolog chce lovit imigranty. Do dneška jsem si myslel, že se loví zajíci, divoká prasata a podobně, ale nikdy jsem neslyšel mimo Papuánskou Novou Guineu, že by se někde lovili lidi,“ konstatuje Vaněk s tím, že protože není lidožrout, tak se musí od takového národa distancovat. 

„V Čechách žije hodně dobrých lidí, ze kterých se lidožrouti nestanou. Těm se omlouvám za moje rozhodnutí a vydržte. Zůstaňte normálními civilizovanými Evropany,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…