Chalupa na kongresu: Přiznejme si, že Lisabon byla chyba

04.11.2012 15:50

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa je jedním z kandidátů na post místopředsedy strany. Ve svém nominačním projevu zmínil, že debakl ODS je způsoben tím, že lidem nedokázali vysvětlit, proč stranu volit. V budoucnu by ODS mělo více podpořit průmysl a nezaměstnanost.

Chalupa na kongresu: Přiznejme si, že Lisabon byla chyba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Chalupa na kongresu ODS

S ODS stárnu, tloustnu a vlasy už jsem měl, zavtipkoval Chalupa. Kontinuitu ale nevnímá jako nostalgii.  Strana musí z minulosti vzít to dobré.

„Nabízím, abychom vrátili politiku do ulic,“ řekl kandidát na řadového zástupce předsedy s tím, že byl pokaždé v týmu, který byl ve volbách ten vítězný. Volební kampaň totiž začíná den po volbách, ne 14 dní před volbami. Každý z kandidátů ODS musí být vždy lepší, než kandidát politického oponenta, dodal Chalupa.

Strana by rovněž měla umět definovat národní priority. „Přiznejme si, že Lisabon byla chyba,“ prohlásil.

Je navíc přesvědčený, že kvůli reformám ODS neprohrála. Jen nedokázali lidem vysvětlit, proč volit zrovna občanskou demokracii. Proto by se měla jasně zdůraznit vize ODS do budoucna. Jednak podpořit zaměstnavatele a živnostníky, ale taky třeba penzisty.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…