Chápu, že řvali a pískali na Babiše, řekl Okamura. Faleš, přetvářka. A pak položil zásadní otázku

21.08.2018 20:38

Dnes se na pietní akci uctívající památku obětí okupace v roce 1968 u budovy Českého rozhlasu hvízdalo a řvalo proti premiérovi Babišovi a také proti předsedovi Sněmovny Vondráčkovi (oba hnutí ANO). V jejich případě takové reakce přítomných lidí prý předseda hnutí SPD Tomio Okamura plně chápe. Podivuje se však nad tím, že podobně nereagovali i na předsedu Senátu Milana Štěcha (ČSSD), nebo že takzvaní ochránci demokracie přehlížejí minulost a naslouchají akademickým hodnostářům nebo umělcům, kteří v minulosti otevřeně podporovali totalitní komunistický režim.

Chápu, že řvali a pískali na Babiše, řekl Okamura. Faleš, přetvářka. A pak položil zásadní otázku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„V případě premiéra a jeho nesporné i sporné minulosti tomu rozumím. Protestující chtěli vyjádřit odpor ke komunistické době a elitní komunistická minulost pana premiéra jim dala jasný argument. Pokud tohle byl motiv, pak ale nechápu, že se na stejné akci na stejném místě a ve stejném čase neřvalo a nehvízdalo také na předsedu Senátu Milana Štěcha (ČSSD),“ nestačil se divit na svém Facebooku Okamura.

Následně zdůraznil, že tento člověk byl také normalizačním komunistou, a má tedy z pohledu dnešního výročí okupace podobně umazanou politickou historii jako premiér Babiš. „Stejně takzvaní ochránci demokracie přehlížejí minulost a oddaně naslouchají akademickým hodnostářům nebo umělcům, kteří v minulosti otevřeně podporovali totalitní komunistický režim v dobách normalizace,“ doplnil.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Dnes prý řada z nich, například další normalizační člen KSČ a rektor Univerzity Karlovy, Tomáš Zima, roní falešné krokodýlí slzy. „Dělají teatrální cirkus na obranu demokracie a především se rádi věnují aktivitám na ostouzení hnutí SPD,“ zdůraznil předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie.

Výročí okupace roku 1968 se podle Okamury bohužel stalo předmětem současného politického boje. „Měli bychom méně politicky řečnit a víc pracovat pro náš stát a národ, jelikož dnešní doba také ohrožuje naši suverenitu a budoucnost. Neomarxistická EU s naší suverenitou a svobodou nepočítá stejně jako Sovětský svaz v roce 1968,“ uzavřel s tím, že hnutí SPD stojí pevně v obraně hodnot svobody, demokracie a suverenity země.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…