Chce jenom nosit do školy hidžáb. A čeští extremisté jí nedají pokoj ani u soudu. Takto o nás píše oblíbený zdroj Jana Čulíka

19.01.2017 21:47

Jedna somálská studentka nechce nic víc, než v české škole nosit muslimský šátek, ale musí kvůli tomu strpět nenávist. Těmito slovy zhodnotil kauzu muslimské studentky a zdravotní školy na Praze 10 evropský ředitel pro média lidskoprávní organizace Human Rights Watch.

Chce jenom nosit do školy hidžáb. A čeští extremisté jí nedají pokoj ani u soudu. Takto o nás píše oblíbený zdroj Jana Čulíka
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

V hlavním městě proběhlo ve středu soudní jednání ve věci mladé ženy ze Somálska, která se domáhala omluvy a odškodnění od ředitelky zdravotní školy na Praze 10 Ivanky Kohoutové. Za co? Za to, že ve škole a především na praxi nesměla nosit svůj muslimský šátek. Považovala to za tak velkou křivdu, že na školu nakonec nenastoupila.

Spor oživil i předseda Strany zelených Matěj Stropnický, který se chtěl dostat na jednání soudu, ale nepřišel natolik včas, aby v soudní síni nalezl volné místo. Žádal proto jednu mladou ženu, aby mu místo uvolnila, protože ve čtvrtek půjde do televize a potřebuje případ sledovat, ale nepochodil. Slečna si Stropnického místo toho nahrála na video. K dovršení všeho zlého bylo jednání nakonec veřejnosti uzavřeno. Prý si to přála paní soudkyně i čeští vlastenci, jen Matěj Stropnický přišel podle vlastního názoru zkrátka a o svou trpkou zkušenost se podělil na sociální síti Facebook.  

 

 

O případ se však nezajímají jen Matěj Stropnický a stoupenci paní ředitelky. Kauza zaujala i evropského ředitele pro média lidskoprávní organizace Human Rights Watch Andrewa Stroehleina. Jeho výroky často cituje server Britské listy Jana Čulíka. Zpravidla jde o slova namířená proti prezidentovi Miloši Zemanovi, o uprchlické krizi nebo o islámu. A o islám šlo i tentokrát, jelikož se Stroehlein vyjadřoval na sociální síti Twitter ke zmíněné soudní kauze.

„Česká studentka prostě chce nosit hidžáb. Proč kvůli tomu musí žalovat školu a trpět nenávistí extremistů u soudu?“ napsal evropský ředitel pro média lidskoprávní organizace Human Rights Watch. A server Jana Čulíka je znovu přeložil pro české čtenáře.

Celý článek naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …