Chceme dostat děti z Norska do Česka, zdůrazňuje Zaorálek. Má to ale háček

13.12.2014 19:16

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) je prý připraven vyvinout diplomatický tlak v kauze českých dětí, Vyžaduje to ovšem také určitou aktivitu ze strany maminky Evy Michalákové. Její právník Pavel Hasenkopf je připraven udělat maximum. Další informace ke známé kauze přináší Týden.cz.

Chceme dostat děti z Norska do Česka, zdůrazňuje Zaorálek. Má to ale háček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Cílem je dostat děti do Česka. Jsme připraveni intervenovat, maminka obou kluků však musí požádat o obnovu řízení," prohlásil Zaorálek, jenž je přesvědčen, že by děti měly vyrůstat u příbuzných, nejlépe v klasické rodině. Advokát paní Michalákové Pavel Hasenkopf přislíbil, že maminka žádost jistě podá. Stejně tak řekl, že by rád od ministra slyšel, co přesně bude obnášet diplomatická intervence. „O nové řízení paní Michaláková samozřejmě požádá, sám chci, aby to bylo co nejdříve. Opakuji, nejsme proti tomu a pracujeme na tom," ujišťuje Hasenkopf.

Připomeňme jen, že kauza dvou chlapců z české rodiny žijící v Norsku se vleče už tři roky. Děti byly z rodiny odebrány pro podezření ze sexuálního obtěžování ze strany otce. Norská policie sice nic takového neprokázala a případ odložila, ale děti se do rodiny nevrátily. Dnes žijí odděleně v různých pěstounských rodinách.

Svou zemi za počínání v podobných kauzách kritizoval bývalý norský politik a novinář Jan Simonsen. Podle jeho názoru k odebrání dětí přistupují norské úřady příliš často, i když to ani zdaleka není nutné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …