Chceme mešitu, žádají Pražané

26.06.2015 17:58

Na sociální síti Facebook lze najít komunitu, která prosazuje stavbu mešity v Praze na Letné. Skupina, jež varuje před xenofobními postoji proti muslimům, se možná inspirovala u Martina Konvičky z iniciativy Islám v České republice nechceme, který v lednu tohoto roku v rozhovoru pro MF Dnes prohlásil, že chce do roka Letnou zaplnit lidmi protestujícími proti islámu. Skupina na sociální síti má přesně opačný cíl.

Chceme mešitu, žádají Pražané
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

V Praze na Letné může vyrůst mešita, pokud se splní představa přibližně 250 lidí, kteří by uvítali právě realizaci tohoto plánu. Mešita by měla mít jen jeden minaret, aby nebylo narušeno panorama Hradčan. Diskutující ale často nevyjadřují příliš mnoho pochopení pro plán. Nejlepším místem na stavbu mešity by prý byly třeba Vrbětice. Lidé tak narážejí na výbuchy munice, k nimž došlo v bývalém areálu skladů munice.

Další muž doporučuje muslimům, aby si brali příklad z buddhistů, kteří jiným lidem nenutí svou víru, ani nezabíjejí, takže proti nim nikdo neprotestuje. Tvůrci profilu na sociální síti ale kontrovali např. zveřejněním článku o osvobození Hany a Antonie z Pákistánu, za což mladé ženy vděčily turecké muslimské humanitární organizaci. Ukazuje to, že zastánci islámu automaticky nejsou teroristé, jak si zřejmě řada lidí myslí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…