Chcete tričko, které měla na sobě Jana Černochová? Nebude to zadarmo

01.03.2024 10:33 | Monitoring

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS), která před nedávnem spustila prodej triček se stíhačkou F-35 a nápisem Nejoblíbenější holka v Alianci, nyní na sociální sítí oznamuje, že bude možné jej získat také v aukci. A je prý o co stát, jde o vůbec první vyrobené kousky. Poslední přihozená nabídka za tričko Černochové je deset tisíc korun.

Chcete tričko, které měla na sobě Jana Černochová? Nebude to zadarmo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová se líčí ve vládní lavici

„Nejoblíbenější holku v Alianci můžete nyní pořídit také ve speciální aukci na dobrobot.cz. Ale pozor! Jde o první originál tohoto trička s obrázkem od Štěpána Mareše, který jsem si nechala vyrobit na jednání Sněmovny před necelým měsícem, dne 6. února,“ píše šéfka obrany Jana Černochová na sociální síti X.

„Aukcí opět můžete podpořit dobrou věc. Výtěžek půjde na Nadační fond pro Ukrajinu,“ upřesnila ministryně. Aukce končí za sedm dní, zatím nejvyšší částku, kterou přihodil uživatel s přezdívkou Aviator, je ve výši 10 000 korun.

Vůbec jedním z prvních, kdo tričko s F-35 získal už 6.února, jak Černochová zmiňuje, byl předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Černochová mu jej předala v úterý ve Sněmovně po jeho vystoupení, v němž nákup amerických letounů F-35 silně zpochybňoval. Uvedl, že nákup vyjde stát na obrovskou částku, přitom není prioritou. „Eftřicetpětka je nejoblíbenější holka v Alianci,“ vtiskla Babišovi do ruky impulzivně ministryně Černochová triko, v kterým mu sama zapózovala poté, co roztáhla své sako.

O charitativní nákup trička s americkým letounem F-35 mezi příznivci Černochové byl poměrně velký zájem, jeho cena je standardně ve výši 1968 korun.

Nákup stíhaček koncem ledna stvrdili svým podpisem ministryně obrany Jana Černochová (ODS) a americký velvyslanec Bijan Sabet.

První americké stíhačky mají do Česka podle informací dorazit v roce 2031, všechny pak do roku 2035. Celkem objednaných jich je čtyřiadvacet. Celkové náklady na pořízení a provoz stíhaček F-35 do konce jejich životnosti odhaduje resort obrany na 322 miliard.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …