Chládek chce osobním kouzlem přesvědčit Babiše, aby dal školství až o pět miliard víc

30.04.2014 19:30

Ministr školství Marcel Chládek potřebuje do školství alespoň tři miliardy korun, aby mohl naplnit programové cíle své strany ČSSD. V ideálním případě by však od ministra financí Andreje Babiše chtěl miliard pět.

Chládek chce osobním kouzlem přesvědčit Babiše, aby dal školství až o pět miliard víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Marcel Chládek

Kdyby mohl sám Marcel Chládek rozhodovat, navýšil by rozpočet resortu školství o pět miliard korun, minimum jsou však miliardy tři, protože jinak nemůže naplnit své cíle. „Budu se snažit, abych přesvědčil svým osobním kouzlem Andreje Babiše, že české školství potřebuje tři až pět miliard,“ vysvětloval v Interview ČT24 ministr školství.

Jak sám řekl, v rámci úřadu se mu již podařilo ušetřit 300 milionů korun – i tím chce vládě dokázat, že si navýšení rozpočtu zaslouží. „Zároveň musíme nastartovat i čerpání z evropských fondů. Ty jsou v drastickém stavu v oblasti školství,“ dodal Chládek.

„Pan premiér jednoznačně podpořil mě a kolegu Chovance, že je potřeba navýšit finance v těchto resortech,“ uvedl pak i na adresu ministra vnitra.

Co se týče nejpalčivějších problémů ve školství, zde Chládek ukázal na příliš velké rozdíly mezi dětmi z chudých a bohatých rodin. Tyto „rozevírající se nůžky“ ale Česko není schopné uzavřít. „Nejsme schopni připravit děti do základní školy tak, aby tam ty rozdíly nebyly,“ popisoval ministr. Pomoci by mimo jiné mělo to, že by se zpřesnily rámcové programy, aby každá škola věděla, co má učit.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…