Chovanec bude jednat v Bavorsku o prohloubení spolupráce policie

16.10.2015 6:01

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se dnes sejde s bavorským protějškem Joachimem Herrmannem. Ministři obou zemí budou jednat o migraci a policejní spolupráci. Na závěr schůzky ministři podepíší společné prohlášení o zamýšlené spolupráci v oblasti veřejného pořádku a bezpečnosti.

Chovanec bude jednat v Bavorsku o prohloubení spolupráce policie
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Obě země by měly prohloubit dosavadní spolupráci, která se zaměřuje třeba na oblast drogové problematiky. Z Česka se totiž do Německa ve velkém dostává pervitin. Loni třeba čeští a němečtí policisté při společném zásahu zabavili v obou zemích 2,9 tuny chlorefedrinu. Podle policie by z něj bylo možné vyrobit 2,3 tuny v pervitinu, jehož cena by na německém trhu dosáhla 184 milionů eur (téměř pět miliard Kč). V Česku je pervitin nejužívanější drogou.

Ministři se budou bavit i o migrační krizi a nelegálním převádění uprchlíků. Německá vláda očekává, že celkem za letošní rok dorazí do země na 800.000 žadatelů o azyl. Někteří politici mluví dokonce o milionu běženců. V Česku zatím migrační krize velkým problémem není.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…