Chovanec patří za mříže, napsal miliardář Karel Janeček

03.08.2016 13:21

Reorganizace tak významné instituce, jakou je policie, vyžaduje systematický postup, píše na svém blogu na serveru Aktuálně.cz miliardář a protikorupční aktivista Karel Janeček.

Chovanec patří za mříže, napsal miliardář Karel Janeček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Janeček

„Na počátku musí vzniknout analýza dokládající, že reorganizace je vůbec potřebná. Teprve následně může být zpracován návrh organizačního systému, analýza rizik, způsob komunikace a řízení a přesný časový plán. Nedílnou součástí je vytvoření skupiny nezávislých expertů, která by plán reorganizace připomínkovala. Samozřejmostí je pak konzultace takového kroku se státními zástupci, řediteli dotčených elitních útvarů či členy bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny,“ vysvětluje Janeček, jak má takový postup vypadat.

Neexistuje žádná varianta s dobrým úmyslem

Protože tento postup nebyl ani z minimální části splněn, lze prý vyloučit, že cílem reorganizace bylo zefektivnění práce elitních útvarů. „Z logiky situace lze zcela vyloučit, že by mohl být sledován veřejný zájem. Neexistuje totiž žádná varianta s dobrým úmyslem, pokud vyloučíme, že ministr vnitra a špičky policie jsou hlupáci,“ píše Janeček.

Celý text je ZDE

Vysvětluje, že motivací zlovolné aktivity jsou individuální mocenské a korupční zájmy. „Vyhovuje se těm, kteří hodlají zcela zpolitizovat a ovládnout elitní policejní složky a odstranit nepohodlné osoby,“ uvádí Janeček. A varuje, že reorganizace policie nás v důsledku může vrátit do divokých 90. let, kdy pod rouškou volné ruky trhu de facto vládly zločinecké skupiny.

Co bylo příčinou?

Janeček se také ptá, co bylo poslední příčinou této „zlojedské“ akce, jak ji nazývá. „Byla to kauza Beretta, týkající se údajného rozsáhlého obchodování s informacemi z policejních spisů? Anebo se jedná o kauzu Vidkun, která se opět týká některých vlivných policistů, a dokonce exministra Ivana Langra? Co když je to kauza podezřelých restitucí v Praze-Hodkovičkách, kde figuruje jméno Ivo Rittiga? Možná se jedná o kauzy Jany Nagyové?“

Je důležité, aby Chovanec skončil za mřížemi

Závěrem Janeček píše, že věří, že spravedlnost je klíčová hodnota, nezbytná pro harmonický a hodnotný život náš všech. „Je proto důležité, aby se korupční pozadí této kauzy veřejně odhalilo a ti zlojedi, včetně Milana Chovance, kteří tuto podlost zosnovali, byli usvědčeni a skončili za mřížemi. Přejme si, pro dobro a budoucnost naší země, nezávislou policii bez jakýchkoliv korupčních vlivů a tlaků a co nejvíce kvalitních a čestných policistů, jakým je podle mého přesvědčení Robert Šlachta,“ dodal Karel Janeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…