Chuť byla veliká, hodně lidí se na to těšilo... Pořadatel ilegální technoparty takto vysvětlil, proč technaři nekompromisně zabrali soukromý pozemek

31.07.2017 21:41

Jeden z pořadatelů nelegální technoparty u Osečku na Nymbursku se rozhodl poskytnout rozhovor serveru iRozhlas.cz. Ovšem pouze pod podmínkou anonymity. Prozrazuje v něm mimo jiné, že se akce prostě musela konat, protože se na ni hodně lidí hodně těšilo. Omlouvá tím i nelegální obsazení pozemku.

Chuť byla veliká, hodně lidí se na to těšilo... Pořadatel ilegální technoparty takto vysvětlil, proč technaři nekompromisně zabrali soukromý pozemek
Foto: syscom.co.za
Popisek: Software - ilustrační foto

O víkendu proběhla u Osečku na Nymbursku nelegální technoparty. Majitel louky, kde se akce odehrála, s tím sice nesouhlasil, ale vyznavači „živé kultury“, jak sami sebe označují, si z toho mnoho nedělali. V Česku prý žádná taková akce už dlouho nebyla a chuť k jejímu uspořádání byla tak veliká, že stálo za to ji uspořádat třeba i nelegálně.

„Těšilo se na to mnoho lidí a na místě byla velice silná energie. Některé věci si za peníze nekoupíte,“ uvedl pořadatel. Obratem však také zdůraznil, že k akci byla vybrána louka poměrně vzdálená od obydlených oblastí, aby lidé, kteří se chtěli bavit, nerušili jiné spoluobčany, kteří chtěli mít klid. Na místo dorazila policie, která pořadatele vyzvala, aby akci rozpustili, ale ti se k tomu neměli. Účastníci párty se rozjeli do svých domovů až v neděli, ale mnozí  z nich se napřed rozhodli přiložit ruku a chtěli pomoct s úklidem louky.

O to víc prý pořadatele zaráží nenávistné projevy vůči účastníkům technoparty, které lze prý najít např. na serveru Novinky.cz.

„U novinářů mě mrzí mnohdy velice jednoduchý způsob psaní článků, které mnohdy stimulují xenofobní reakce čtenářů. Přečtěte si diskusi na Novinkách. Z toho by lidem mělo být skutečně úzko. Volání po represích a násilí na mladých lidech je opravdu jenom nechutné,“ kroutil hlavou pořadatel akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…