Ministryně Schillerová pro PL: Chvilkaři, co jiného už je hyenismus?

09.08.2021 21:50 | Komentář

Ministryně financí Alena Schillerová znechuceně pozoruje, jak si Milion chvilek pro demokracii dělá kampaň na celosvětové tragédii a k tomu, co se dělo poté, už vůbec nenacházela slov. Ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz dala ministryně průchod svému zklamání z výstupů na sobotní předvolební akci premiéra Andreje Babiše, která skončila jeho napadením.

Ministryně Schillerová pro PL: Chvilkaři, co jiného už je hyenismus?
Foto: Ministerstvo financí ČR
Popisek: Alena Schillerová

Premiér Andrej Babiš si, jak upozornila i ministryně, řádně ohlásil shromáždění na náměstí v Průhonicích. Byl ohlášen zábor prostranství, jak zákony vyžadují, lidé byli pozváni na zmrzlinu a setkání s předsedou vlády při autogramiádě jeho knihy. Už samotná zmrzlina vyvolala námitky na straně Pirátů, že prý smetanová zmrzlina má příliš velkou uhlíkovou stopu, neboť krávy produkují metan.

To však nebylo nic proti tomu, co se odehrálo přímo na místě. „V sobotu ráno dorazil Milion chvilek pro demokracii, který těsně předtím pokreslil náměstí kříži,“ nechápe Schillerová. Kříže na dlažebních kostkách se staly vyhledávanou pietou na Staroměstském náměstí v Praze, kam lidé spontánně nosili květiny a dopisovali k nim jména svých zemřelých příbuzných. Tady však šlo zjevně o něco jiného.

Když dorazil premiér, okamžitě aktivisté i jejich spřátelení novináři předvolební akci prezentovali tak, že premiér šlape po křížích, které jeho vládní politika způsobila.

„Takže oni mu nejprve pod nohy nakreslí kříže a pak ho kritizují za to, že po nich šlape? Co jiného už je manipulace, než přesně tohle? Co jiného už je hyenismus, než dělání kampaně na lidské tragédii?“

Incidentům na sobotní zmrzlinové akci však nebyl konec. Poté dorazila skupina radikálních odpůrců očkování, která se po premiérovi, sedícím nad podepisovanými knihami, začala sápat. Vše završil muž, který po premiérovi hodil vajíčko. Následně zasáhla premiérova ochranka, která svou „chráněnou osobu“ odvedla do přilehlé provozovny. Redaktor webu Seznam Zprávy Václav Dolejší se pak posmíval, že se premiér schovává v cukrárně.

Policie muže z Turnova následně zadržela, načež televizní kamera zachytila jeho vysvětlování: „Úkol splněn. Má to šmejd za to, jak lže týhle republice. Za to, co si dovolil k mý rodině. Má to, co chtěl.“ Část demonstrantů se ho snažila osvobodit a přitom za výkřiků „gestapo, gestapo“ ohrožovala policejní vůz.

Ministryni financí přišel tento incident především zcela zbytečný. „Vždyť nikomu očkování nenutíme, tak nevidím důvod, aby jeho odpůrci proti svobodné možnosti očkování protestovali,“ nechápe ministryně financí.

„Nikdo neříká, že je to povinnost, ale bez očkování zákeřný virus neporazíme,“ vzkazuje nakonec Alena Schillerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…