Cílem ČSSD je návrat k socialismu, varuje ekonom Ševčík

27.05.2013 14:21

Ekonom Miroslav Ševčík na serveru prvnízprávy.cz naznačil, že se ČSSD pokouší o návrat socialismu do České republiky. Reagoval tak na radikální výroky představitelů sociální demokracie, kteří kritizují vládní reformy a slibují, že po příštích volbách jejich strana sníží nezaměstnanost a zlepší ekonomickou situaci země.

Cílem ČSSD je návrat k socialismu, varuje ekonom Ševčík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonom Miroslav Ševčík

"Sociální  demokraté neustále tvrdí, že mají zaručené recepty na řešení krize. Nikdy ale nejsou konkrétní a žádná řešení nepředkládají. Nic z toho, co sociální demokraté slibují, lidem nemohou splnit. Jde o pouhé oblbování voličů. O nic jiného," řekl Ševčík v rozhovoru pro server prvnízprávy.cz.

ČSSD vyhrožuje, že zruší druhý pilíř

Podle ekonoma je v době krize nejlepší snižovat daně, nevytvářet byrokratické překážky pro podnikání nebo snižovat spotřební daně u nafty a benzínu.

ČSSD slibuje nastartování hospodářského růstu pomocí investic a vytváření pracovních míst pro střední třídu.

Ševčík ale vysvětlil, že sociální demokraté mají podobný program jak komunisté. „U nich je možné očekávat všechno. Jde pouze o to, kdy dojde k vyvlastňování majetků. V podstatě se to už vlastně děje. ČSSD přece už nyní vyhrožuje penzijním fondům, že ihned po nástupu k moci zruší druhý pilíř penzijní reformy,“ varuje v rozhovoru pro prvnízprávy.cz.

Cílem ČSSD je návrat k socialismu

ČSSD prý chystá zvýšení daňového zatížení pro úspěšné firmy a jednotlivce. "Sociální demokracie má prostě pouze jeden cíl a tím je návrat k socialismu," myslí si Ševčík.

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka už několikrát mluvil o plánech, které chce strana realizovat po úspěšných volbách v roce 2014. Chce například zavést pobídky pro zahraniční investory. Ševčík ale opět namítá, že podobná strategie nebyla v minulosti úspěšná. Podobné úsilí vyvíjela i vláda Miloše Zemana.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…