Čína vypálila rakety proti letadlovým lodím USA, má jít o výstrahu

27.08.2020 19:42

Čína ve středu vypálila dvě balistické rakety středního doletu do Jihočínského moře. Tento čin byl zřejmě varováním pro Spojené státy poté, co americké špionážní letadlo neoprávněně vniklo do bezletové zóny během čínského vojenského cvičení.

Čína vypálila rakety proti letadlovým lodím USA, má jít o výstrahu
Foto: Pixabay
Popisek: Čína

Rakety byly vypáleny z provincií Čching-chaj a Če-ťiang a dopadly do oblasti Japonského moře, která byla tento týden uzavřena pro čínské vojenské manévry, uvedl pro hongkongský deník South Morning China Post nejmenovaný zdroj blízký čínské armádě.

Jedna z vypálených raket s označením DF-26B má dosah 4 000 kilometrů a může být vybavena jadernými hlavicemi. Druhou byla zdokonalená protilodní řízená střela DF-21D s doletem 1 800 kilometrů.


Čína odpálila rakety jen několik hodin poté, co oznámila, že americké špionážní letadlo U-2 v úterý vlétlo do bezletové zóny „bez povolení“ a „vážně narušilo“ činnost čínské lidové armády.

Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Čao Li-ťien označil tento krok ze strany USA za „hrubou provokaci“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…