Čínská invaze. Těmito slovy hodnotí návštěvu Si Ťin-pchinga Jindřich Šídlo

01.04.2016 8:02

Analytik Jindřich Šídlo se v komentáři pro páteční Hospodářské noviny vrátil k návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze. Pražané prý znovu dostanou možnost pohybovat se po Praze, aniž by museli mít strach z útoku čínských organizovaných dobrovolníků. Jen mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček zůstane neústupný a bude dál mluvit o fašizaci TOP 09.

Čínská invaze. Těmito slovy hodnotí návštěvu Si Ťin-pchinga Jindřich Šídlo
Foto: Hana Brožková
Popisek: Poslední den čínského prezidenta Si Ťin-pchinga strávený v Praze. Ve tři hodiny odpoledne odletěl na jaderný summit do Washingtonu

„Každé krásné setkání musí jednou skončit, a tak odletem čínského prezidenta Si Ťin-pchinga skončilo také v Praze mimořádné branné cvičení pod názvem Rudý úsvit 2016. Život v hlavním městě se může postupně vrátit do poměrů běžných před invazí,“ píše v nadsázce komentátor.

Čínští turisté už vás pravděpodobně nenapadnou, jak to činili v minulých dnech, pokud jste snad našli odvahu a ve svobodné zemi volali třeba „Svobodu, svobodu“. Velvyslanectví komunistické Číny v Praze se vátí k běžnému provozu. Českému ministerstvu zahraničí může hrozit, že nepřátelské projevy vůči druhé nejsilnější ekonomice světa povedou k tomu, že se v českém hlavním městě nedočkáme pandy.

Policie v příštích týdnech znovu otevře desítky míst, které si zarezervovali příznivci čínského prezidenta k oslavným demonstracím. Pražané se na tato místa budou moci vrátit, pokud podepíší prohlášení, že odsuzují nenávistné projevy vůči Číně a Tibet vnímají jen a pouze jako součást jedné Číny. Až navěky. Mezí tím v Lánech poroste strom, který spolu prezidenti zasadili. Lánský zahradník s velkou slávou oznámí, že strom za rok vyrostl o metr, ačkoli běžně vyroste jen o třicet centimetrů.

„Pochybnosti o skutečném vzrůstu stromu označí mluvčí Ovčáček za důkaz fašizace TOP 09, ubohosti prezidentových odpůrců a za návrat atmosféry 30. let,“ poznamenává dál Šídlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…