Čistka Dohnalových lidí na NKÚ děsí poslance. Rychle hledají nového šéfa

23.02.2012 21:11

Viceprezident Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) Miloslav Kala se stihl za necelý týden po soudním odvolání bývalého šéfa Františka Dohnala zbavit všech jeho spolupracovníků. Některým poslancům se ale čistka úplně nezdá a pro jistotu rychle hledají nového kandidáta, který má obsadit Dohnalovo místo.

Čistka Dohnalových lidí na NKÚ děsí poslance. Rychle hledají nového šéfa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přestávka ve sněmovně

Jméno Dohnalova nástupce by mělo být podle slov poslance za ODS Marka Bendy na Hrad dodáno nejpozději do léta. „Ale možná i dřív, protože situace na NKÚ vypadá lehce varujícím způsobem,“ nechal se slyšet Benda.

Ne všichni ale vidí personální změny ve vedení NKÚ tak černě.

„Je to věc pana viceprezidenta, já bych to nekomentovala. Jediné, co bych chtěla je, aby nedošlo k nějakým únikům informací a aby ten stav zůstal kontrolovatelný a ve stejné podobě, v jaké byl za pana Dohnala,“ komentovala Kalovo počínání místopředsedkyně Kontrolního výboru Zdeňka Horníková.

 „Já to vnímám jako čistku po odchodu prezidenta Dohnala, který se snažil na NKÚ zavést řadu systémových věcí... aby tam Dohnalovi lidé nepřekáželi,“ uvedla k věci šéfka správní sekce NKÚ Simeona Zikmundová.

Konkrétní návrhy však zatím neexistují, i když se ve spojitosti s funkcí šéfa NKÚ hovoří například o poslankyni Zdeňce Horníkové, premiérovu šéfporadci Martinu Římanovi nebo o řediteli Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Miloslavu Vaňkovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…