Cizí tanky u nás. Zaručuju! Ondřej Hejma vynesl zvěst o covidu

12.01.2021 7:51

Ve svém pořadu se komentátor Ondřej Hejma dostal k demonstraci, kterou s Xaverem načal už v Podtrženo sečteno. Souhlasí s demonstranty, že opatření jsou příliš tvrdá, nesmyslná a krutá, trvají příliš dlouho a mohla by se rozvolnit, ale prý to nepůjde, protože je zde další část populace, která chce být opatrná. A jmenoval i další důvod: „Já vám můžu zaručit, že polovina zahraničních firem v tu chvíli odchází z České republiky a kdyby bylo nejhůř, tak nám sem pošlou nějaké vojenské jednotky. Zkrátka, Češi by byli povolaní k poslušnosti na to tata. Protože tady si nikdo kapitalismus rozvracet nenechá.“ Západní firmy jsou totiž podle něho prolockdownové.

Cizí tanky u nás. Zaručuju! Ondřej Hejma vynesl zvěst o covidu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Komentátor XTV, zpěvák, písničkář a bývalý novinář Ondřej Hejma

„Xaverovi se podařilo něco, co jsem nejen na vlastní kůži nezažil, ale ani u nikoho jiného to nepamatuju. Představte si, že on byl na samém konci toho pořadu na třech televizích. Byl tady s Láďou (stream s Ladislavem Jaklem), byl na Český, u Nory, která ho tam tepala za tu Sedláčkovou, tam dostával strašnou čočku, a ještě větší čočku dostával na SeznamZprávy, kde nějaká subalterní herečka, jejíž jméno mi uniká, mu věnovala nějakou cenu z říše zvířat,“ narážel Hejma hned na začátku na vysílání 168 hodin a pořad Terezy Dočkalové „Kokoti na neděli“. A dodal, že neexistuje nic jako špatná reklama a smeknul před Xaverem, že se v neděli dokázal objevit ve třech televizích zároveň.

Anketa

Odejde Donald Trump jako směšná figura?

19%
81%
hlasovalo: 8507 lidí
Hejma se přiznal, že na Staroměstském náměstí na akci Chcípl PES nebyl. „Jako dlouholetý frontman kapely Žlutý pes bych to asi neunes,“ řekl. Ale sledoval ji. Uvedl, že souhlasí s demonstranty, že opatření jsou příliš tvrdá, nesmyslná a krutá, trvají příliš dlouho a mohla by se rozvolnit. „Ale není možné postupovat svévolně vůči skupině lidí, nechci říkat, která je větší, ale ta druhá je určitě také veliká a chce být opatrná,“ řekl. A podle něj demonstrace zafungovala, protože už se mluví o tom, že vlekaři dostanou kompenzace. A Havlíček začal mluvit o tom, že do hospody by se mohlo s negativním testem. „Je to jako z France Kafky, ale lepší než nic,“ komentoval myšlenku.

Dodal, že i Václav Klaus při vší kritice vlády uznal, že dělá jen to, co zahraniční vlády. Zmínil scénář, kdy by Babišovi „ruplo v bedně“ a volání po téměř kompletním uvolnění by vyslyšel. „Já vám můžu zaručit, že polovina zahraničních firem v tu chvíli odchází z České republiky a kdyby bylo nejhůř, tak nám sem pošlou nějaké vojenské jednotky. Zkrátka, Češi by byli povolaní k poslušnosti na to tata. Protože tady si nikdo kapitalismus rozvracet nenechá. A ty západní firmy jsou bohužel tvrdě pro ty lockdowny, budou vyžadovat očkování všech svých zaměstnanců, budou vyžadovat očkování pro ty, co budou chtít létat, bydlet v jistých hotelech a tak dále,“ prohlásil Hejma s tím, že se opatrnosti vlády nediví. „Pokud nechce spustit totální mezinárodní skandál, tak to musí zůstat, jak to je.“

Zmínil, že na demonstraci byli i lékaři a v té souvislosti se opřel do šéfredaktora Zdravotnického deníku Tomáše Cikrta za to, co řekl na adresu Václava Klause, že si „dovolil přednést svůj názor“. „Kdyby řekl, já s ním nesouhlasím, tak fajn. Ale on řekl: Jen počkejte, až vás covid chytí za plíce. To je prostě hnusný od člověka,“ mínil Hejma a označil to za drzost a vyhrožování.

Od jednoho diváka zaznělo, že za „propagandu a lži o očkování“ by měl někdo, konkrétně ministerstvo zdravotnictví na Václava Klause podat trestní oznámení. Hejma argumentoval, že v Česku je svoboda slova: „Narozdíl od Spojených států si můžeme udělat takovouhle demonstraci a nic se nestane. Všimněte si, že je nikdo nerozprášil, i ten drsný primátor Hřibátor, v jehož revíru se to celé odehrávalo, za prdelí magistrátu, tak ve své benevolenci nezakročil a nechal to proběhnout, protože věděl, že se tím ventiluje nemalá skupina našich občanů a že se nikomu žádné příkoří neděje. Že ta vláda půjde svojí cestou, ale jak jsme si již řekli, ta včerejší demonstrace měla úspěch.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…