Cizinecká policie v akci. Ve dvou autech zachytila šest Iráčanů a čtyři Vietnamce

06.10.2018 7:17

Dva případy převaděčství řeší aktuálně cizinecká policie. Jde o Bulhara, který v autě vezl šest Iráčanů a odhalen byl poblíž hranic s Německem. V druhém případě jde o Ukrajince, který na Vysočině vezl čtyři Vietnamce.

Cizinecká policie v akci. Ve dvou autech zachytila šest Iráčanů a čtyři Vietnamce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Sedmapadesátiletého muže z Bulharska policisté z Ústí nad Labem kontrolovali v noci na pátek na dálnici D8 ve směru do Německa, osobní auto mělo rakouskou poznávací značku. „Ve vozidle se nacházelo šest lidí bez dokladů, kteří shodně uvedli, že jsou Iráčané,“ uvedla v pátek mluvčí policie Kateřina Rendlová.

Podle jejich slov se jednalo o jeho příbuzné. „Policie zahájila řízení o správním vyhoštění, na jehož konci bude navrácení cizinců do domovského státu. Než se tak stane, bude rodina umístěna do zařízení pro zajištění cizinců v Bělé Jezové,“ upřesnila mluvčí s tím, že řidič je obviněn z převaděčství.

Ve čtvrtek odhalili policisté také čtyři Vietnamce. Zadrželi je na dálnici D1 nedaleko Velkého Meziříčí ve směru na Prahu. Sedmatřicetiletý řidič z Ukrajiny vezl dva lidi v autě a dva v zavazadlovém prostoru. Zde skupinu cizinců nespojují žádné rodinné vazby. „Jedná se o dva dospělé muže, které se úřady budou snažit vrátit do státu, ze kterého k nám přicestovali. Mladistvého a jednoho nezletilého chlapce si převzali pracovníci OSPOD,“ uvedla Rendlová.

„S řidičem již probíhá zkrácené trestní řízení v souvislosti se spácháním trestného činu převaděčství, na jehož výsledek si počká v policejní cele,“ uzavřela mluvčí.

reklama

autor: nab

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…